Οι 5 πιο όμορφες μικρές πόλεις στην Ελλάδα

Οι 5 πιο όμορφες μικρές πόλεις στην Ελλάδα

Αυτές οι 10 μικρές και γραφικές πόλεις της Ελλάδας μπορούν αντάξια να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας όταν πρόκειται για ομορφιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να τις απολαύσετε είναι να πάρετε άδεια από την δουλεία να επιλέξετε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσετε την εκδρομή σας και είστε έτοιμοι! 

Χώρα, Πάτμος
Η Χώρα της Πάτμου είναι η ιδανική περιγραφή του πως πρέπει να μοιάζει μια παραδοσιακή ελληνική πόλη. Η Χώρα είναι μια όμορφη πόλη με ασβεστωμένα σπίτια και η γραφική πόλη που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου προσφέρει την καλύτερη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

 Γαλαξίδι
Ακόμη και να χαρακτηρίσουμε την γραφική πόλη στο Γαλαξίδι ως καρτ ποστάλ, δεν αρκεί να περιγράψουμε την ομορφιά της. Η πόλη που βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου είναι ένας παράδεισος στη γη. Στην περιοχή, βρίσκονται τα σπίτια της crème de la crème στην Ελλάδα, ειδικά εκείνων που ασχολούνται με τη ναυτιλία. Υπάρχουν πολλά νεοκλασικά αρχοντικά που διασχίζουν την πόλη. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε το γοητευτικό ναυτικό μουσείο που είναι το πρώτο του είδους στην Ελλάδα.

 Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια γοητευτική πόλη στην Κρήτη που κάθε τουρίστας μόνο ενθουσιασμένος μπορεί να μείνει από την επίσκεψη του στην περιοχή. Η πόλη υπόσχεται να δώσει σε όλους μια αξιοθαύμαστη εμπειρία. Υπάρχουν πανέμορφες παραλίες, μουσεία, υπέροχες αρχαιολογικές ανασκαφές και πανέμορφα παραθαλάσσια νερά, όλα αυτά περιμένουν να εξερευνηθούν. Εάν θέλετε να απολαύσετε στο έπακρο το νησί, περπατήστε στα μονοπάτια και θαυμάστε τις πανοραμικές απόψεις που θα σας καταπλήξουν.

 Μήθυμνα, Λέσβος
Μια εκπληκτική πόλη που βρίσκεται στο νησί της Λέσβου, η Μήθυμνα, γνωστή και ως Μόλυβος, είναι μία από τις πόλεις που τραβάει τα βλέμματα περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα. Βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και ένα κάστρο που χτίστηκε κατά τη βυζαντινή εποχή, το Κάστρο της Μήθυμνας. Τα πέτρινα σπίτια διακοσμημένα με όμορφα λουλούδια είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφθείτε την πόλη.
 
 Καλαμπάκα
Θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα μέρη στην Ελλάδα, η Καλαμπάκα είναι πράγματι ένα οπτικό θαύμα. Η κόκκινη στέγη στα σπίτια είναι μοναδική, χαρίζοντας μια όμορφη απόχρωση στο περιβάλλον. Τα στενά δρομάκια που μοιάζουν με λαβύρινθο περιμένουν να εξερευνηθούν. Σε περιοχή, θα βρείτε επίσης, τα όμορφα ερείπια μιας εκκλησίας του 10ου αιώνα αφιερωμένη στη Παναγία.

Μίνα Κοκορέλη

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη