Πυρκαγιά στο Μάτι: 80 οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί - 8 οι αγνοούμενοι

76 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέσω DNA - Άλλοι τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα νοσοκομεία - Καμία επίσημη λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν - Μία ακόμη σορός που έφερε εγκαύματα ανασύρθηκε από τη θάλασσα το πρωί της Τρίτης - Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική παραμένουν 11 άνθρωποι

Ογδόντα άνθρωποι περιλαμβάνονται επίσημα στον κατάλογο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Από αυτούς οι 76 ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας, ενώ άλλοι τέσσερις έχουν υποκύψει στα εγκαύματά τους στα νοσκομεία όπου είχαν διακομισθεί.

Πλέον, μετά και τις νέες ταυτοποιήσεις στον κατάλογο των αγνοούμενων περιλαμβάνται 8 άνθρωποι. Σήμερα πάντως, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας η σορός μιας γυναίκας που έφερε εγκαύματα, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  Πάντως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Πυροσβεστική, εννέα μέρες μετά την φονική πυρκαγιά εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τα ονόματα των ταυτοποιημένων θυμάτων, ούτε εκείνους που περιλαμβάνονται στη λίστα των αγνοούμενων, ετπιτείνοντας με τον τρόπο αυτό τη σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον έως τώρα τραγικό απολογισμό έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Την ίδια ώρα μάχη για να κρατηθούν στη ζωή εξακολουθούν να δίνουν 11 εγκαυματίες στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής.  
 
protothema.gr
 
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη