Χρειάζεστε πραγματικά μια έξυπνη τηλεόραση;

Χρειάζεστε πραγματικά μια έξυπνη τηλεόραση;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα καθημερινά αντικείμενα όπως τα ψυγεία, τα συστήματα φωτισμού και θέρμανσης ή ακόμη και βραστήρες να γίνονται ξαφνικά “έξυπνα”. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πλέον πιο έξυπνα αντικείμενα στον πλανήτη από ό, τι υπάρχουν άνθρωποι, με περίπου 13,4 δισεκατομμύρια συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο.

Τι είναι όμως η “Έξυπνη Τηλεόραση”;

Με λίγα λόγια, μια έξυπνη τηλεόραση ενσωματώνει ένα λειτουργικό σύστημα / πλατφόρμα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση, να διαχειρίζεστε και να βλέπετε περιεχόμενο σε απευθείας σύνδεση στο δίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης απλά και γρήγορα. Το κύριο πλεονέκτημα μιας έξυπνης τηλεόρασης είναι η πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό 'καναλιών' που προσφέρουν τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες, μουσική, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε μια κεραία τηλεόρασης ή να εγγραφείτε σε καλωδιακή / δορυφορική υπηρεσία. Επίσης, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ενδέχεται να παρέχουν περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια, καθώς και πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο πολυμέσων που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Κάτι τέτοιο σας προσφέρει ένα μοναδικό τρόπο διασκέδασης στο σπίτι σας.
Εκτός από τη ροή μέσω διαδικτύου, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις παρέχουν περισσότερες δυνατότητες. Μερικές από αυτές είναι η κοινή χρήση οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο από συμβατά smartphone και tablet σε οθόνη τηλεόρασης. Επίσης, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ενδέχεται να είναι σε θέση να κάνουν το αντίθετο - στέλνουν περιεχόμενο από την τηλεόραση σε συμβατό smartphone. Μετά την αποστολή, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να βλέπει αυτό το περιεχόμενο στο smartphone του μακριά από την τηλεόραση.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα της έξυπνης τηλεόρασης είναι και ότι σας “παρακολουθεί”. Αυτή η παρακολούθηση είναι βέβαια καλή επειδή μειώνει τον χρόνο αναζήτησης για ταινίες ή προγράμματα αφού το ιστορικό αναζήτησης υπάρχει στη μνήμη της τηλεόρασης και μπορείτε να ανατρέχετε όποτε θέλετε.
Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα μια τηλεόραση χωρίς έξυπνες λειτουργίες ή έχετε μια παλαιότερη έξυπνη τηλεόραση με περιορισμένες επιλογές και αυτή η τηλεόραση εξακολουθεί να λειτουργεί καλά και ικανοποιεί τις ανάγκες σας για ποιότητα εικόνας και ήχου δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια νέα έξυπνη τηλεόραση. Υπάρχουν συσκευές που σας επιτρέπουν να προσθέτετε έξυπνες λειτουργίες στην τρέχουσα εμπειρία τηλεθέασης, με ελάχιστο κόστος.

Ένας τρόπος για να προσθέσετε έξυπνες λειτουργίες είναι η χρήση μιας ταινίας πολυμέσων (Media Streamer). Αν δεν γνωρίζετε πολλά γι’ αυτά η απάντηση βρίσκεται σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό που ασχολείται με επισκευές τηλεοράσεων. Ένας άλλος πρακτικός τρόπος για να προσθέσετε έξυπνες λειτουργίες στην εμπειρία προβολής της τηλεόρασης σας είναι με μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc. Εκτός από την αναπαραγωγή φυσικών μέσων (δίσκοι Blu-ray, DVD, CD), σχεδόν όλοι οι δίσκοι Blu-ray Disc παρέχουν πρόσβαση σε διάφορα κανάλια streaming μέσω διαδικτύου (ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο). Παρόλο που οι έξυπνες τηλεοράσεις και οι ταινίες πολυμέσων περιλαμβάνουν μερικά μουσικά κανάλια στο διαδίκτυο, αν είστε μεγάλος οπαδός της μουσικής, μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα στερεοφωνικό δέκτη ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Αυτή η επιλογή δεν παρέχει μόνο πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες μουσικής συνεχούς ροής, αλλά αναπαράγει τη μουσική μέσω στερεοφωνικού ή ηχείου οικιακού κινηματογράφου που παρέχει εμπειρία ακρόασης πολύ υψηλότερης ποιότητας από τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης.

Μίνα Κοκορέλη



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη