Αποκατέστησαν το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας στην Εύβοια

Με πρωτοβουλία των Κομματικών Οργανώσεων Αλιβερίου- Αυλωναρίου- Κύμης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 20/7/2018 αποκαταστάθηκε το μνημείο των ηρώων της Μάχης της Λαμπούσας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, καθάρισαν το μνημείο από τις μπογιές που το είχαν βάψει θρασύδειλα φασιστοειδή, που και με αυτή την πράξη τους έδειξαν για άλλη μια φορά ότι εχθρός τους είναι ο λαός που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.
Το μήνυμα της δύναμης του οργανωμένου και αγωνιζόμενου λαού συμβολίζει το μνημείο του ηρωισμού, της θυσίας και της νίκης των μαχητών του ΕΛΑΣ ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 3 Σεπτέμβρη 1944 στη Λαμπούσα, η θυσία του Βασίλη Μήτρου που έπεσε νεκρός στη μάχη.
Στο μνημείο η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανάρτησε πανό με σύνθημα «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Δόξα και τιμή στους ήρωες της Λαμπούσας.
Με αυτή την πράξη έστειλαν μήνυμα ότι όσο βρώμικο μελάνι και να ρίξουν οι εχθροί του λαού μας, η ιστορία δε σβήνει γιατί έχει γραφτεί με τη θυσία και το αίμα του λαού μας, με καθοδηγητή και βασικό αιμοδότη το ΚΚΕ.
Επανέλαβαν το κάλεσμα σε κάθε εργάτη, αγρότη, μικρό επαγγελματία,  κάθε νέο, να απομονώσει τα φασιστικά σκουπίδια. Να απομονώσει επίσης όσους δίνουν άλλοθι στους φασίστες να βγαίνουν από τις τρύπες τους. Όσους είτε με τη θεωρία των «δύο άκρων» βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τη λαϊκή πάλη με τις φασιστικές επιθέσεις, είτε υπηρετώντας τη θεωρία της «εθνικής ενότητας» προσπαθούν να υποτάξουν το λαϊκό κίνημα στις «ανάγκες» του συστήματος.
Δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία!
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή!
Αυτή είναι η “καθαρή” διέξοδος για το λαό!
Τώρα μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα.
Τώρα με το ΚΚΕ που στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του έχει αποδείξει ότι με κάθε κόστος είναι στο πλευρό του εργαζόμενου λαού παλεύοντας για την κατάργηση του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά όλα τα δεινά μας.
Καλούμε το λαό της περιοχής να δώσει άμεση απάντηση σε κάθε λογής φασιστοειδή με τη μαζική συμμετοχή του στο

Φεστιβάλ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ» στο Αλιβέρι
το Σάββατο 28 Ιούλη, στις 8:30μμ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


                           Κομματικές Οργανώσεις
                    Αλιβερίου • Αυλωναρίου • Κύμης






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη