Τροπολογία στη Βουλή για την έναρξη των εργασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας

Λαμία, 09/07/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» και ενώ συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η επεξεργασία του από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετέχει και ο βουλευτής του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας.
 Ειδικότερα προτείνεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία αντικαθιστά  την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), δίνοντας και για το έτος 2018 (ίσχυε μόνο για το έτος 2017) την κατ΄ εξαίρεση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος δυνατότητα στην οικονομική επιτροπή κάθε Περιφέρειας της χώρας, ώστε να μπορεί να αναθέσει την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας, για το οποίο έχουν δημοσιευτεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών  με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.
Καθορίζεται επίσης το πλαίσιο εκκαθάρισης και νόμιμης πληρωμής των προβλεπόμενων δαπανών για την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα εφόσον τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
Ο οικείος Περιφερειάρχης θα πρέπει να βεβαιώνει με σχετική πράξη την εκτέλεση της υπηρεσίας και
Το ύψος της εν λόγω δαπάνης θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους όρους και το περιεχόμενο της σχετικής διακήρυξης.
Με τη νομοθετική τροπολογία, η οποία ουσιαστικά αποτελεί παράταση των περσινών ρυθμίσεων, ανοίγει και για το έτος 2018 ο δρόμος για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας, που εκτελούνται από τις Περιφέρειες και είναι προφανής η χρησιμότητά της στην περιοχή της Φθιώτιδας, η οποία χαρακτηρίζεται για τον ελαιοκομικό της χαρακτήρα. Η ποιότητα άλλωστε του παραγόμενου ελαιοκομικού προϊόντος επηρεάζεται άμεσα από τη σωστή και χρονολογικά ορθολογική έναρξη και εξέλιξη του προγράμματος της δακοκτονίας.



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη