Με Αγιασμό άνοιξαν οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούριο Λοκρίδος

Άνοιξαν την Κυριακή 1η Ιουλίου οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα εντελώς δωρεάν.
       Από νωρίς το πρωί, ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου μαζί με τα στελέχη υποδέχθηκαν με πολύ χαρά τα παιδιά. 150 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού κατέκλυσαν τους ανακαινισμένους χώρους των κατασκηνώσεων και τους γέμισαν  με τις χαρούμενες φωνές τους.  
      Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας, έκφραση αγάπης του Θεού» και αναπτύσσονται στα παιδιά ανάλογα θέματα από θεολόγους κληρικούς και λαϊκούς. Αρχηγός της πρώτης περιόδου είναι ο π. Αμβρόσιος, ενώ υπεύθυνοι των ομάδων είναι 25 νέοι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως.
        Το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου παρουσία των Ιερέων της περιοχής, των στελεχών και των κατασκηνωτών.
         Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσόρισε «στην αγκαλιά της Εκκλησίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να αποκτήσουν νέους φίλους, να χαρούν την ζωή της Κατασκηνώσεως κοντά στη φύση και την Εκκλησία συμμετέχοντας στην Μυστηριακή ζωή και να απολαύσουν το καλό φαγητό.
          Μετά τον αγιασμό όλα τα παιδιά έτρεξαν να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος τα υποδέχτηκε, όπως πάντα, με ιδιαίτερη αγάπη και απλότητα, ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κοντά τους παρακολουθώντας το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη