Τηγανίτες με κολοκυθάκια και χαλούμι

Υλικά συνταγής
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 καρότο τριμμένα σε λεπτό τρίφτη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές σταρένιο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 180 γρ. χαλούμι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ξινόγαλα ή το αριάνι, το ασπράδι του αυγού, τη μαργαρίνη λιωμένη και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10'.
Σε άλλο σκεύος αναμειγνύετε τους 2 τύπους αλευριού, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα του ξινογάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το καρότο, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το χαλούμι και το δυόσμο και ανακατεύετε πάλι (το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο).
Ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Αν θέλετε βάζετε στο τηγάνι 4 τσέρκια και ρίχνετε εκεί το χυλό για να γίνουν οι τηγανίτες χοντρές και αφράτες και να πάρουν ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα.
Ελέγχετε συχνά τις τηγανίτες από την κάτω πλευρά για να μη καούυν, αφαιρείτε τα τσέρκια και τις γυρίζετε με μία μεγάλη σπάτουλα. Τηγανίζετε για άλλα δύο λεπτά για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

http://newpost.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη