Ν.Δ.: «Δικαίωση για τους οινοπαραγωγούς η απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί»

«Δικαίωση για τους οινοπαραγωγούς η απόφαση του ΣτΕ
που ακυρώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί»

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2018 
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευτυχώς οι οινοπαραγωγοί μας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν άλλη μια παράσταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ περί δήθεν κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί.

Με την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, καταργείται επί της ουσίας ο ΕΦΚ δικαιώνοντας τους οινοπαραγωγούς και βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό τους από την Κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αναποτελεσματικός και άδικος φόρος στο κρασί,  που ήταν ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Επίτροπος Pierre Moscovici,

    απέδωσε μόλις 13 εκ. ευρώ από τα 55 που είχαν προϋπολογισθεί
    οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και τη μαύρη οικονομία
    δημιούργησε γραφειοκρατικά εμπόδια, ειδικά στους μικρούς παραγωγούς
    και ανέκοψε την συμβολή στην εθνική οικονομία ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου.

Ο φόρος στο κρασί, η κατάργηση του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι σύντομα  παρελθόν. Όπως παρελθόν θα είναι και η Κυβέρνηση που επιχείρησε να φορολογήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη