Κοινό μέτωπο ΚΕΔΕ–Εργαζομένων για το “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ζητούν νομοθετική ρύθμιση, έρχονται κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      18/09/2018

 Mε αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση του Βοήθεια στο Σπίτι μέσω προσλήψεων 3000 εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να θυσιάσει το υφιστάμενο προσωπικό στο βωμό μιας προκήρυξης!!!
Κατά τον Πρωθυπουργό  και το κυβερνητικό του επιτελείο, είναι δίκαιο και ηθικό να ανακυκλώσει μετά από 16-17 χρόνια συνεχούς εργασίας  τους   ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους οι οποίοι εδραίωσαν και καταξίωσαν το ΒΣΣ ως τη πιο δημοφιλή και αποτελεσματική κοινωνική δομή στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνάδελφοι, μετά τη σημερινή συνάντηση των Σωματείων με την επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώθηκε και από τους Νομικούς συμβούλους εκατέρωθεν, ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το υφιστάμενο προσωπικό όπως απέδειξε και το τρανό παράδειγμα της 3Κ για την καθαριότητα.
Η ΚΕΔΕ αποδέχτηκε ότι η μόνη διασφάλιση του προσωπικού θα προκύψει μόνο με νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου χρόνου , συμπλέοντας με τα Σωματεία των εργαζομένων.
Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε ομόφωνα απ ό το ΠΣΟ άμεσες , μαζικές κινητοποιήσεις.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη