Ενθουσιασμένη η Ευρωπαία Επίτροπος από τα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, εξέφρασε η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu που σήμερα επισκέφθηκε τη Στερεά Ελλάδα. Την κ. Cretu υποδέχθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η κ. Cretu, αφού ενημερώθηκε για τα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στην Περιφέρεια και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεναγήθηκε από τον Περιφερειάρχη στο ολοκληρωμένο έργο της παράκαμψης Μακρακώμης. Ένα έργο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων, έκανε τις μετακινήσεις στην περιοχή ταχύτερες και ασφαλείς και διευκόλυνε την σύνδεση της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Η επίσκεψη στην παράκαμψη της Μακρακώμης προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την λειτουργικότητα του έργου και για τις λύσεις που έδωσε η ολοκλήρωσή του, καθώς αποτελεί κομμάτι της Εθνικής Οδού που συνδέει την ΠΑΘΕ με τη Δυτική Ελλάδα και την Ιόνια Οδό.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την Επίτροπο για τα επόμενα βήματα που γίνονται από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της περιοχής, με δύο μελέτες προϋπολογισμού 8,6 εκατ. ευρώ που αφορούν στην κατασκευή του τμήματος Λαμία-Καστρί και Νεοχωράκι-Σύραγγα-Τυμφρηστού.

Η ξενάγηση της κ. Cretu ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της σε ιδιωτική επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ, όπου ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στην Επίτροπο όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα, η κ. Cretu βρίσκεται για ακόμη μία φορά στη Στερεά Ελλάδα και μπορεί να διαπιστώσει την πρόοδο που κάνει η Περιφέρειά μας στην υλοποίηση των έργων. Μπορεί να ενοχλούμε συνεχώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά έχουμε λόγους και αυτό φαίνεται. Διεκδικούμε χρήματα που πιάνουν τόπο. Η παράκαμψη Μακρακώμης, ένα ολοκληρωμένο τμήμα ενός ευρύτερου έργου, μιας γέφυρας ζωής που ενώνει τον πιο ορεινό νομό της Ελλάδας με τη Φθιώτιδα, αποδεικνύει έμπρακτα πως η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας στην πραγματική ζωή» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της κ. Cretu.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη