Γιάννης Φραγκούλης: Κοσμοπολιτισμός

Κε αρχισυντάκτη
Με αφορμή τα σχόλια σας, για το πώς θα πρέπει να είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος (ακομμάτιστος, όχι χρίσμα, συνταξιούχος, στρατιωτικός κ.λπ.) για το δήμο μας τα Καμένα Βούρλα, μου ήρθε στο νου μια έκφραση που χρησιμοποιείται για το περιγραφόμενο φαινόμενο και λέγεται κοσμοπολιτισμός. Και εξηγούμαι, η θέση του αιρετού δημάρχου, είναι μια εξόχως πολιτική θέση και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ακολουθούν κάποια πολιτική. Το θέμα είναι προς όφελος ποιανού είναι η πολιτική που ασκείται.
Η θέση των πολιτών στον Κλεισθενικό δήμο μας δεν είναι ίδια, παρότι και μέσω του διαδικτύου επιχειρείται να παρουσιαστεί και αυτό. Αυτό που καθορίζει την θέση όλων και του δημάρχου και των πολιτών του δήμου είναι σε ποια οικονομική θέση βρίσκεται ο καθένας  και ποια είναι τα συμφέροντά του.
Δηλαδή, ο επενδυτής και ο εισοδηματίας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και τους συνταξιούχους, λογικά, δεν πρέπει να έχουν ίδιο κριτήριο εκλογής.
Εδώ και χρόνια στην περιοχή μας όλοι προσπαθούν να μας πουν ότι «εγώ θα κάνω καλύτερο αυτό που οι άλλοι δεν έκαναν καλά». Ανακυκλώνεται το ίδιο αποτέλεσμα με τους τάχα μου «ανεξάρτητους» δημάρχους, που, όλως συμπτωματικά, ακολουθούν την ίδια πολιτική. Όλοι αυτοί που δοκιμαστήκαν θα ακολουθήσουν το ίδιο πλαίσιο και ας μην αυταπατάται ο κόσμος, θα κάνουν τα ίδια.
Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης του καταφυγίου δεν αποτελεί μόνο επιλογή του δημάρχου, είναι συλλογική πολιτική απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και των κομμάτων που τους στήριξαν και παράγει αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Δηλαδή είναι μια πολιτική απόφαση, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Και θα πρέπει να εξεταστεί στο νέο ΔΣ με πόσους συμμετέχοντες γίνονται οι διαγωνισμοί για τις ιδιωτικοποιήσεις με έναν; δύο; τρεις; Οι επιλογές και οι προτεραιότητες των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές που είναι στην πραγματικότητα πολιτικές, είναι που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα της καθημερινότητας μας.
Άμεσες προτεραιότητες πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες η αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική προστασία, η ύδρευση, η καθαρή θάλασσα, παραλίες ελεύθερες, ιαματικά λουτρά δημόσια και αναβαθμισμένα, το πράσινο, τα σχολεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Δήμαρχος αξίζει να είναι αυτός που θα συγκρουστεί για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και όχι διαχειριστής επενδυτικών συμφερόντων.
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα
16-10-2018

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη