Παρουσίαση Βιβλίου «Πρακτικά του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων»

8 Νοεμβρίου 2018
Παρουσίαση Βιβλίου
«Πρακτικά του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων»


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης» συνδιοργανώνουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου «Πρακτικά του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου», το οποίο είχε φιλοξενηθεί στην πόλη της Λαμίας στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016.
Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τη χορωδία γερόντων του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης». Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Κωστακόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν.Φθιώτιδας, ο κ. Γεώργιος Μουτσιάνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Επίτροπος Αρχιερατικού Επιτρόπου, και ο κ. Νίκος Κατσαρός, πρώην αντ. Βουλής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η κα Μακρυγιάννη Ελένη,  Εκπαιδευτικός. Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Γεώργιος Καψάλης, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε., και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Ερευνητής (PhD) Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών ερευνών.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  εισηγήτρια θα είναι η κα Νάντια Γώγουλου, Δικηγόρος. Θα ακολουθήσει Δρώμενο από την θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας, με επιμέλεια κειμένων και διαλόγων από τον Καρυώτη Αθανάσιο, Υπεύθυνος Ηλεκτρονικής εφημερίδας ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων και σε σκηνοθεσία του κ. Ευάγγελου Τιμπλαλέξη, εκπαιδευτικός.
Η εκδήλωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων, και του Δήμου Στυλίδας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα και το ράδιο ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη