Ο σύλλογος Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς καλεί τους μικρούς φίλους στην παράσταση «Το δίλημμα του Καλικάντζαρου»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Λιβαδειά, 3/12/2018

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Το δίλημμα του Καλικάντζαρου
Ο σύλλογος Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, υπό την αιγίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, στο πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί τους μικρούς φίλους στην παράσταση «Το δίλημμα του Καλικάντζαρου», βασισμένη σε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στον Κινηματογράφο ΦΙΛΙΠΠΟΣ το Εργαστήρι Κατασκευής και Θεάτρου Μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ” θα μας παρουσιάσει διασκευασμένο δραματουργικά ένα από τα όχι και τόσο γνωστά στο ελληνικό κοινό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το δίλημμα του Καλικάντζαρου».

Στόχος της παράστασης είναι να υπογραμμίσει με θεατρική μαγεία και χιούμορ τον προβληματισμό που θέτει ο κλασικός παραμυθάς περί ύλης και πνεύματος. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού που εκτυλίσσεται σε διώροφο σκηνικό.

Η καρδιά του χειμώνα χτυπά μέσα από την πένα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε ένα παραμύθι γεμάτο Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Ένας παντοπώλης, η φλύαρη γυναίκα του, ένας φτωχός φοιτητής και ένας σκανταλιάρης καλικάντζαρος υφαίνουν την ιστορία, ώσπου ένα αναπάντεχο γεγονός θα οδηγήσει τον σκανταλιάρη καλικάντζαρο σε ένα μεγάλο δίλημμα: τι έχει πιο μεγάλη αξία στη ζωή; η απόλαυση που κρύβει μέσα του ένα βάζο με μαρμελάδα ή η μαγεία που κρύβει μέσα του ένα βιβλίο; Η αλληγορία του παραμυθιού ξετυλίγει δύο διαφορετικούς, παράλληλους κόσμους και αποκαλύπτει τον πιο διαχρονικό προβληματισμό καλώντας τους μικρούς θεατές να αναρωτηθούν μαζί με τον καλικάντζαρο ποιος από τους δύο κόσμους είναι σημαντικότερος: εκείνος της ύλης ή εκείνος της ποίησης;

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ


Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Τόμπρος

Εμψύχωση: Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Γιαννακοπούλου

Κατασκευαστές κούκλας - σκηνικών : Θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού

Κείμενα: Μιράντα Βατικιώτη

Ηχογράφηση - Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Δεληνικόλας

Κουκλοενδυματαλόγος: Παρασκευή Δάβρη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη