Κύκλο επισκέψεων στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Στυλίδας ξεκίνησε η Βιργινία Στεργίου

Κύκλο επισκέψεων στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Στυλίδας ξεκίνησε η Βιργινία Στεργίου
Σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στην ασφάλεια διαπιστώθηκαν στις Ράχες.


Με πρώτο σταθμό το 1ο δημοτικό σχολείο Ραχών, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα της πρόσβασης των μαθητών με ειδικές ανάγκες και στις εκπαιδευτικές υποδομές, ξεκίνησε ο κύκλος επισκέψεων της υποψήφιας δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου, στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου. 
Κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση φοίτησης μαθήτριας που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή της, έγινε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς για ευρύτερα θέματα, όπως το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών, γεγονός που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό λειτούργημα, εξαιτίας κυρίως της διαφορετικής κουλτούρας των μαθητών, διότι το εν λόγω σχολείο φιλοξενεί παιδιά αλλοδαπών αλλά και παιδιά των Ρομά που φοιτούν για μόνο λίγους μήνες.
Στις επισκέψεις που ακολούθησαν, η ίδια είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων, καθαριότητας και θέρμανσης και με στενούς συνεργάτες της κατέγραψαν τις επισημάνσεις εκπαιδευτικών και γονέων σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Ειδικότερα για το ζήτημα της θέρμανσης σημείωσε ότι αυτό μπορεί να λυθεί μέσα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία του Δήμου και ότι ήδη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.
Η κ. Στεργίου ως εκπαιδευτικός η ίδια, είναι ευαισθητοποιημένη με τα εκπαιδευτικά ζητήματα και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η εκπαίδευση μας αφορά όλους. Μπορούμε μέσα από τις καλές πρακτικές, με τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτουμε αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση διδασκόντων και διδασκομένων. Έχω τις ίδιες αγωνίες και ευαισθησίες με τους εκπαιδευτικούς, θα βρίσκομαι κοντά τους και θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να διευκολύνουμε το έργο τους, να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου μας».


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη