Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συνέντευξη Τσίπρα: Διαλύονται τρία κόμματα για να πάρει Πρέσπες - ψήφο εμπιστοσύνης

Πρόσκληση - εκβιασμός στον Πάνο Καμμένο: Εάν δεν ψηφίσει, θα μετρηθούμε στη Βουλή - Ανοιχτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών (μάλλον Μάιο), αφού ομολόγησε ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα
Ο τελεσιγραφικός τόνος που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να απευθυνθεί στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, (προ)καλώντας τον στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή να μην διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων της αντιπάλων της κυβέρνησης, αποκάλυψε τα μεγάλα προβλήματα συνοχής που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, ταυτόχρονα, τη δυσκολία που έχει να σταθεί η κυβέρνησή του μετά την άρση της εμπιστοσύνης από τον αρχηγό της Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Με έμμεσο τρόπο παραδέχθηκε ότι θα υποχρεωθεί να προσφύγει -«εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα»- σε πρόωρες κάλπες παρά το γεγονός ότι μπορεί να εξασφαλίσει τους 151 για να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Όπως ο ίδιος είπε στη συνέντευξή του στο Open , συνταγματικά μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, αλλά πολιτικά δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή εφόσον ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όπως είναι η νέα θέση που υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα, θα χρειαστεί να διαλυθούν τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες: οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων που η αριθμητική τους δύναμη είναι ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Με βάση τους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις που γίνονται από έγκυρους αναλυτές, εφόσον ο κ. Τσίπρας δοκιμάσει την… τύχη του, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να ελπίζει σε 151, ίσως και 152 «ναι» που θα προέρχονται από τέσσερις κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, στους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τη μεταγραφείσα από την Ε.Κ. Θεοδώρα Μαγαλοοικονόμου), πιθανολογείται ότι θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, που είναι ανεξάρτητη και έχει εκλεγεί με τη ΝΔ, η υπουργός Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης που μαζί με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ. Ζουράρι είναι εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ, ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι και ο Γιάννης Σαρίδης από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Με τις αποσκιρτήσεις αυτές, όμως, ο Πάνος Καμμένος, που το κόμμα του έχει τώρα 7 βουλευτές και θα μείνει με τρεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που το κόμμα του έχει 6 βουλευτές και θα μείνει με 5, καθώς και ο Βασίλης Λεβέντης που ηγείται κοινοβουλευτικής ομάδας πέντε βουλευτών και θα μείνει με τέσσερις, παύουν να είναι αρχηγοί αναγνωρισμένοι από τον Κανονισμό της Βουλής, αφού τα κόμματα δεν θα διαθέτουν πλέον τον απαιτούμενο αριθμό για να λογίζονται ως χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες και θα χάσουν όλα τα προνόμια, καθώς τα κοινοβουλευτικά τους στελέχη θα έχουν το «status» των ανεξάρτητων βουλευτών.

Είναι προφανές -και το ομολόγησε ο πρωθυπουργός- ότι, εφόσον συμβεί αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει ημερομηνία λήξης -τις ψηφοφορίες για το Σύνταγμα και την ψήφιση των νομοσχεδίων που διευκολύνουν τη φιλολαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης- και, έτσι, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προς τις κάλπες, οι οποίες το αργότερο που μπορεί να στήνουν είναι ο Μάιος με την ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων μαζί των εκλογικών αναμετρήσεων (ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών).
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Χρονικό τραγωδίας

  Για όσους ξεχνάνε ή απορούν πως φτάσαμε ως εδώ.
  Η Ελλάς από το 2010 και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου βρίσκεται υπο κατοχή.
  Πλήρη οικονομική και πολιτική κατοχή.
  Οι υπεύθυνοι για την υποδούλωση της χώρας έχουν ονόματα: Καραμανλής, ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμμένος, Παπούλιας, Παυλόπουλος.
  Οι επικυρίαρχοι της χώρας μας έχουν ονόματα: Ευρωπαϊκή Ενωση, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ.
  Μια χώρα υπο κατοχή δεν διαθέτει ανεξάρτητη πολιτική σε κανέναν τομέα, πολλώ δε μάλλον στα εξωτερικά.
  Μια κατεχόμενη χώρα δεν ελέγχει τις συμφωνίες που υπογράφουν οι κατακτητές της.
  Οι διευθύνοντες την υπο κατοχή χώρα (δωσίλογοι) μπορούν να κάνουν μόνον ότι τους λένε οι κατακτητές και τίποτε άλλο.
  Τα πάντα απαιτούν έγκριση ή εντολή. Από το επίδομα ενοικίου έως το Κυπριακό.
  Μην απορείτε λοιπόν και μην εξανίστασθε.
  Ζούμε σε ένα καθεστώς κατ’ επίφασιν δημοκρατίας, κατ’ ουσίαν δε στυγνό δικτατορικό καθεστώς αποικίας.
  Οι εκλογές που διεξάγονται είναι μόνο κατ’ επίφασιν. Αφήνουν την ψευδαίσθηση της λαϊκής συμμετοχής.
  Στην πράξη γίνεται πάντα αυτό που διατάσσει ο επικυρίαρχος.
  Αυτό γίνεται και εν προκειμένω με το θέμα της Μακεδονίας.
  Οι επικυρίαρχοι διέταξαν να λυθεί το πρόβλημα και οι υπάλληλοι έτρεξαν να λύσουν το πρόβλημα ταχύτατα και με κάθε δυνατό τρόπο.
  Το ίδιο ακριβώς έγινε με το δημοψήφισμα του 2015. Ο λαός έδωσε 70% ΌΧΙ, και μετά από ένα μήνα τα 2/3 της Βουλής ψήφιζαν νέο μνημόνιο.
  Μην τα ρίχνετε λοιπόν όλα στην ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα ίδια ακριβώς θα έκανε (και θα κάνει) η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.
  Οι Συριζαίοι και οι Νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί από τα αφεντικά τους, αρκεί να μην χάσουν τους μισθούς, τα προνόμια και τις έξτρα επιχορηγήσεις απο τα ιδρύματα του Σόρος.
  Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
  Όποιος νομίζει ακόμη ότι ζει σε μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα, πλανάται πλανην οικτράν.
  Κι είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα δέκα χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης ήταν μόνον το προοίμιο της εθνικής καταστροφής που έρχεται.
  Κι όταν λέμε εθνική καταστροφή, δεν εννοούμε την αποχώρηση από το ευρώ για την οποία κάποτε έσκιζαν τα ρούχα τους οι Νεοδημοκράτες.
  Εννοούμε ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Ολόκληρα τμήματα του ελληνικού κράτους θα διανεμηθούν αριστερά και δεξιά, κατ’ εντολήν των κατακτητών μας, ενώ εμείς θα συνεχίζουμε να ανεβοκατεβάζουμε και να χειροκροτούμε κυβερνήσεις αθλίων δωσιλόγων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.