Εξαρθρώθηκε σπείρα για διάπραξη σωρείας κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν (2) μέλη της σπείρας
Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν (2) ακόμη συνεργοί τους
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (15) κλοπές και (5) απόπειρες κλοπών
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (06-02-2019) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 21 και 24 ετών.
Επιπλέον, από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ακόμη ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Προηγήθηκε συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού, διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Πιο αναλυτικά, ενεργούσαν αυτοψίες στους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως, συνήθως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, προέβαιναν στην παραβίαση οικιών, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), παραβίαζαν κυρίως παράθυρα κεντρικών ή δευτερευουσών θυρών εισόδου (κουζίνας, μπαλκονιού κ.λ.π), ενώ πολλές φορές, για την θραύση αυτών, χρησιμοποιούσαν κάποιο σιδερένιο αντικείμενο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες, των οποίων η γεωγραφική τους θέση διευκόλυνε την άμεση διαφυγή τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αποσπούσαν από το εσωτερικό των σπιτιών μαξιλαροθήκες, με σκοπό να αποκρύπτουν και να μεταφέρουν με ασφάλεια τα κλοπιμαία (κυρίως χρήματα και κοσμήματα).
Συνολικά, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως και 14-09-2018, ενέχονται στη διάπραξη:
  • (5) κλοπών και (4) αποπειρών κλοπών, στο Ρωμαίικο Βοιωτίας,
  • (4) κλοπών, στη Δαύλεια Βοιωτίας,
  • (2) κλοπών, στο Παρόρι Βοιωτίας,
  • (2) κλοπών, στο Προσήλιο Βοιωτίας,
  • (2) κλοπών, στον Άγιο Βλάσιο και στο Μαυρονέρι Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και
  • (1) απόπειρας κλοπής, στο Ακόντιο Βοιωτίας.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με πρωταρχική προτεραιότητα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη