60 προσκυνητές της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης στην Ιερά Μονή Αταλάντης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμε­νάρ­χου μας κ. Νικολάου η Ενορία της Αγίας Πα­ρα­σκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας πρα­­γματοποίησε την Δευτέρα 18 Μαρτίου απογευ­ματινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Αταλάντης με επικεφαλείς τους Εφημερίους του Ιερού Ναού τον π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον π. Αθανάσιο Σκαρμούτσο.

Η Γερόντισσα Φιλοθέη και η γυναικεία αδελφότητα επε­φύλαξαν θερμή υποδοχή στους εξήντα προσκυνητές αναδεικνύοντας την μοναστη­ρια­κή φιλοξε­νί­α.

Αρχικά, αφού όλοι προσεκύνησαν την θαυματουργό ει­κόνα των Αγίων Αναργύρων, με­τέ­βη­σαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Φοβεράς Προ­­στασίας, όπου είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν με ευλάβεια τα χα­­ρι­τόβρυτα λείψανα των Αγίων Αναργύρων, να ε­νη­με­ρω­θούν για την Ιστορία της Μονής και να προσευχηθούν συμμετέχοντας  στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Με τον προσκυνηματικό σκοπό της εκδρομής εκπλη­ρω­μέ­­­νο στο έπακρο και με σύσφιξη των αδε­λ­φικών δεσμών των ενο­ρι­τών, οι προσκυνητές επε­στρέψαν στην πόλη της Λαμίας πλή­ρως ανα­και­νού­μενοι ψυχή τε και σώματι.

  ΕΚ  ΤΗΣ  ΕΝΟΡΙΑΣ


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη