Ο Χρ. Σταϊκούρας σχετικά με την Απάντηση του ΥΠΕΘΑ για τη γέφυρα μπέλλεϋ στο Παλιούρι Μακρακώμης

Λαμία, 06 Μαρτίου 2019



Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης εργασίας του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Δήμο Μακρακώμης με τον Δήμαρχο και φορείς της περιοχής, καθώς και σχετικών πρωτοβουλιών που είχαν αναληφθεί από τον ίδιο κατά το παρελθόν, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, με υπ’ αρ. 5644/14-02-2019 [Συνημμένο Έγγραφο 1], σχετικά με την πορεία εγκατάστασης γέφυρας τύπου μπέλλεϋ στο Παλιούρι Μακρακώμης, όπως είχε εξασφαλισθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην απάντησή του, παραπέμπει στην από 30-10-2018 αρνητική απάντηση του ΓΕΣ προς το Δήμο Μακρακώμης, η οποία ανέφερε πως «…το υλικό γεφυροσκευής μπέλλεϋ δεν είναι πλέον διαθέσιμο, καθώς από την έγκριση του αιτήματος (2013) έχει παρέλθει διάστημα 5,5 ετώνΔεν ήταν δυνατό όλο αυτό το διάστημα να παραμένει δεσμευμένο το υλικό, καθώς εκκρεμούσε η αποδοχή και υλοποίηση των απαιτούμενων προϋποθέσεων…», και συμπληρώνει πως «επί του παρόντος, δεν υπάρχει ενεργοποιημένο πρόγραμμα για την προμήθεια του υπόψη υλικού» [Συνημμένο Έγγραφο 2].

Είναι προφανές πως η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε αντιδιαστολή με προσδοκίες που καλλιέργησαν – πρόσφατα – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως «ο Ελληνικός Στρατός προσφέρει τη γέφυρα και αναμένεται η τοποθέτησή της».

Ευχόμαστε να επιβεβαιωθούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να μη χαθεί άλλο ένα έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, που είχε εξασφαλισθεί από το 2013.

Αλλά επειδή το παρελθόν δείχνει ότι οι πιθανότητες είναι λίγες, ευχόμαστε να προχωρήσει η κατασκευή νέας μεταλλικής γέφυρας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη