Η ΝΟΔΕ ΝΔ Φθιώτιδας για την ενδοσχολική βία

Λαμία 06 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εν όψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού η ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΔΕ κοινοποιούμε το πιο κάτω Δελτίο Τύπου
Η ενδοσχολική βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που συναντάται στις δομές της σύγχρονης κοινωνίας...στις μαθητικές κοινότητες. Οι αρνητικές βιωματικές εμπειρίες των παιδιών μέσα από την καθημερινότητά τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον, με την ιδιότητά τους ως μαθητές πλέον, τα κάνει αγωγούς βίαιης συμπεριφοράς απέναντι σε συμμαθητές τους...! Η κακή μαθητική χρήση του διαδικτύου επίσης ενισχύει φαινόμενα συντήρησης αναπαραγωγής ενδοσχολικής βίας.Το φαινόμενο αυτό καλείται να το αντιμετωπίσει παιδαγωγικά η σχολική - μαθητική κοινότητα - οικογένεια ! Άκρως ανησυχητικοί παράγοντες που δεν θα πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους όταν διαπιστώνονται επαναλαμβανόμενα...στο σχολικό περιβάλλον είναι: η απομόνωση, η κατάθλιψη, η εριστικότατη συμπεριφορά , η επιθετικότητα, οι ακραίες αδικαιολόγητες αντιδράσεις των μαθητών... που δεν μας επιτρέπει αδιαφορία ή αδράνεια. Η δυνατότητα να αναλύσουμε αναδείξουμε γενεσιουργές αιτίες θύματος και θύτη προφανώς είναι ένα πολύπλοκο πολυσύνθετο δυσδιάκριτο θέμα μιας και αναφερόμαστε σε παιδιά...η ίαση στην προκειμένη περίπτωση εντοπίζεται στην πρόληψη και στην γνώση. Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε θέματα κοινωνικού προσανατολισμού , πολλώ δε μάλλον σε θέματα αφορώντα την σχολική κοινότητα της πατρίδας μας...τα ίδια τα παιδιά μας...με πρωτοβουλία της στο παρελθόν και με παιδαγωγική κοινωνική ευαισθησία, εισήγαγε πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον εορτασμό της ημέρας κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού η οποία στηρίχθηκε - υιοθετήθηκε επιτυχώς από 385 Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες! Προσδοκία όλων μας γονέων - εκπαιδευτικής κοινότητας - μαθητικής κοινότητας υπηρεσιακών θεσμικών παραγόντων η σημερινή ημέρα στην Ευρώπη καθώς και στην Πατρίδα μας να λειτουργήσει ασφαλώς ως καταλύτης μηδενίζοντας φαινόμενα ενδοσχολικής βίας ζώντας οι μαθητές σε ένα σχολικό περιβάλλον με αξιακό κώδικα αλληλοσεβασμού.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη