Το 5ο Λύκειο Λαμίας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Το 5ο Λύκειο Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Κωνσταντίνου Σπαλιώρα, Dr.Θεολογίας με σκοπό να vμιλήσει και να επικοινωνήσει με τους 300 και πλέον μαθητές αλλα και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου.
          Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων παρουσία του Διευθυντού, του Συλλόγου καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και  κηδεμόνων ενώ παρέστη και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βίβιαν Αργύρη.
           Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας,  αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε μαζί με τα παιδιά με σκοπό να τους αναπτύξει ένα θέμα αλλά και να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματά τους.
          Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε με απλό τρόπο για  το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες εξηγώντας στα παιδιά ότι αυτό το κοσμοσωτήριο γεγονός είναι η βάση της χριστιανικής μας πίστεως  και το θεμέλιο της Αγίας μας  Εκκλησίας. Επίσης ομίλησε για την δύναμη της διακονίας και της προσφοράς  της  Εκκλησίας τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι η δύναμη αυτή στηρίζεται την ενότητα μεταξύ των πιστών μελών της αλλά και την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας σε θέματα κοινωνικά, θέματα πολιτισμού και θέματα Ιστορίας της ενδόξου Πατρίδος μας .
          Παρότρυνε δε τους μαθητές  να μένουν κοντά στην Εκκλησία και αυτή την περίοδο της ζωής τους να είναι προσηλωμένοι στα μαθήματα τους με σκοπό να αποκτήσουν την απαιτούμενη μόρφωση ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες της ψυχής τους και να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες για να γίνει καλλίτερη και πιο ανθρώπινη η ζωή όλων.           Ακολούθησε ευρύς διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των παιδιών όπου ο Ποιμενάρχης μας απάντησε σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν τα παιδιά συμβουλεύοντάς τα πατρικώς.
          Εις ανάμνησιν της επισκέψεως εδώρησε στον κ. Σπαλιώρα μια εικόνα και σε όλους τους μαθητές μαζί με την Αρχιερατική του ευχή, έδωσε ως ευλογία το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως .
           Τέλος ο κ.  Διευθυντής ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και άκρως διδακτική παρουσία του στο σχολείο, του εδώρισε ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης και σεβασμού μια όμορφη ανθοδέσμη και μια εικόνα.
          Η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας έληξε με ευχές για καλή πρόοδο και καλή Ανάσταση.



 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη