Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δομοκού - Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Νιάνιος

 

 Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δομοκού
Υποψήφιος Δήμαρχος
Χρήστος Νιάνιος
Δημότισσα - δημότη του Δήμου Δομοκού
    Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις με βάση τα συμφέροντά σου, για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.
    Στις εκλογές του Μάη για το Δήμο και την Περιφέρεια κάνε το βήμα. Δυνάμωσε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
    Από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση πάλεψε μαζί σου για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα της περιοχής μας.
    Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και παρά το γεγονός ότι είχε μόνο δύο Δημοτικούς  Συμβούλους, ήταν το μάτι και το αυτί του λαού της περιοχής. Αναδείχθηκε σε μοναδική αντιπολίτευση από τη πλευρά των λαϊκών συμφερόντων. Το αποδεικνύουν αυτό οι δεκάδες παρεμβάσεις μας με προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις μας για τη λύση σημαντικών λαϊκών προβλημάτων. Η Λαϊκή Συσπείρωση αποτέλεσε τη διαφορετική φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο.
     Είναι απολύτως σωστή η εκτίμηση που γίνεται από όλες τις πλευρές ότι, αν δεν υπήρχαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα Δημοτικά Συμβούλια θα ήταν μια σύντομη και τυπική διαδικασία έγκρισης προειλημμένων αποφάσεων.
Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε και καταψήφισε:


    την υποχρηματοδότηση των δήμων και τις συνέπειες της για τους δημότες.


    το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει στους Δήμους να γίνονται φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.


    τις απανωτές αυξήσεις των δημοτικών τελών που πληρώνουμε στο λογ/σμό της ΔΕΗ, την αύξηση στο πάγιο ύδρευσης, καθώς και τη θέσπιση - για πρώτη φορά - δημοτικού φόρου.


    Όλους τους  προϋπολογισμούς, τους ισολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα του δήμου που εναρμονίζονταν με το Παρατηρητήριο και τα μνημόνια.


    Την παραχώρηση της καθαριότητας, της αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες.


    Την ομηρία των συμβασιούχων, προτείνοντας τη μονιμοποίηση των υπαρχόντων και την πρόσληψη νέων για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες του Δήμου.


    Διεκδίκησε μέτρα πολιτικής προστασίας και έργα υποδομής, επαρκή εξοπλισμό, πρόσληψη και διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ετοιμότητα του Δήμου στην αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων και την αντισεισμική θωράκιση του .


    Αντιτάχτηκε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων, που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, προς την τοπική διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει και μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.

Για αυτό με την ψήφο σου μπορείς τώρα να κάνεις πιο δυνατή τη φωνή σου στην Τοπική Διοίκηση , με πιο δυνατή τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ξέφτισε η «προβιά» των «ανεξάρτητων»
    Μην πέσεις στην παγίδα! Οι υποψήφιοι που τώρα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «πολυκομματικοί» και ικανοί διαχειριστές του Δήμου, είναι «εξαρτημένοι» από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων, των απολύσεων, με την οποία συμφωνούν. Ανεξάρτητοι και απεξαρτημένοι είναι μόνο απ’ τα μεγάλα προβλήματα του λαού της περιοχής.
    Είτε «νέοι» και «άφθαρτοι» είτε «δοκιμασμένοι» και «ικανοί», και οι δυο λογοδοτούν στην ασκούμενη πολιτική, με την οποία συμφωνούν στην ουσία της. Γι’ αυτό υπέρ-προβάλλουν την καλύτερη διαχείριση, το «φιλικό προς τον πολίτη» δήμο, τις «έξυπνες» υπηρεσίες, μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Δεν βγάζουν κουβέντα, για τα δημοτικά τέλη, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα.
    Και οι δυο είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν όλα αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης, υπό την σκέπη οποιασδήποτε κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ.
    Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση θα μείνει σταθερή στις θέσεις και τις αρχές της. Μια πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους θα δυναμώσει τον αγώνα σου για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα καθημερινά σου προβλήματα.
Διεκδικούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομές πυροπροστασίας και μέτρα δασοπυρόσβεσης για την περιοχή μας
    Οι πρόσφατες πλημμύρες στη λίμνη Ξυνιάδας και σ’ άλλες περιοχές του Δήμου έδειξαν περίτρανα την αδιαφορία του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου για έργα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι αγρότες μας να υφίστανται τις συνέπειες με την καταστροφή των καλλιεργειών τους.
    Είναι απαραίτητο, ένας δήμος όπως ο δικός μας, με σημαντικές δασικές εκτάσεις που γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές, να έχει στο επίκεντρο την προστασία τους. Με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, με όλα τα απαραίτητα μέσα, με το κατάλληλο σχέδιο.  Όσο η γη είναι εμπόρευμα στα νύχια επενδυτών και καταπατητών, όσο το κράτος αποψιλώνει την Πυροσβεστική από προσωπικό και μειώνει τη χρηματοδότηση για τα αναγκαία μέσα, τόσο ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών μεγαλώνει.
    Είναι ευθύνη του κράτους να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό για να έχουμε επανδρωμένη Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ικανές να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων από φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές, χιονόπτωση, πλημμύρες και σεισμούς
Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του δήμου και ενάντια  στις ιδιωτικοποιήσεις
    Ήμασταν σταθερά στο πλάι των συμβασιούχων, που μέχρι και σήμερα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που απαιτεί σταθερά αύξηση των κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του στόλου οχημάτων στα απορρίμματα.
Πιο ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει πιο αποτελεσματικός αγώνας με τους εργαζόμενους του Δήμου για τις ανάγκες τις δικές τους αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.
Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων
    Πάμε κόντρα στη λογική διαχείρισης της μιζέριας.
    Διεκδικούμε υπόγεια αρδευτικά έργα σ’ όλο το Δήμο, ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες και να υπάρχει επάρκεια νερού για την άρδευση το καλοκαίρι.
    Είναι απαράδεκτο σήμερα να μην υπάρχει ακόμα αποχετευτικό σύστημα, τουλάχιστον στα μεγάλα χωριά, Ομβριακή - Ν. Μοναστήρι, και μέριμνα του Δήμου για τη μεταφορά των λυμάτων στο ΒΙΟΚΑ, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα λύματα των κατοίκων στα ρέματα, πράγμα που έχει τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον , τη στιγμή μάλιστα που ο ΒΙΟΚΑ χρειάζεται περισσότερα λύματα για την κανονική λειτουργία του.
    Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών της Καϊτσας και την ολοκλήρωση του έργου των ιαματικών πηγών της  Εκκάρας, που επί πέντε χρόνια παρατείνεται λόγω της έλλειψης χρημάτων.
Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα
    Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση καταδικάζοντας τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής των κυβερνήσεων που  μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους, στους αγρότες και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
    Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.


    Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε, από τα δημοτικά τέλη , τα κάθε είδους χαράτσια και τις κατασχέσεις.


    Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου.


    Για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας προς όφελος των κατοίκων της.


    Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΑΝΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΚΑΙ
ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη