««Πράξεις Φωτός» από τη Φθιώτιδα», του Γιώργου Σμοκοβίτη

«Πράξεις Φωτός» από τη Φθιώτιδα
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Ο Δήμος Λαμιέων και η Φθιώτιδα είχαν την Καλή Ευκαιρία να συντονιστούν την ίδια ημερομηνία, την ίδια Ώρα και να ανάψουν ΦΩΣ συμβολικά ως μια Πράξη Φωτός με τις Αρχές Οργανωμένης Κοινωνίας Πολιτών εναντίον του Σκότους, Βίας και Τρομοκρατίας, οποθενδήποτε προερχομένων έσωθεν ή έξωθεν επιτιθέμενων εναντίον του Αρχών Προόδου Κοινωνίας και Πατρίδας Πολιτισμού μας.
Έτσι, στα τέσσερα σημεία της Φθιώτιδας με Κέντρο τον Δήμο Λαμιέων, οι Δήμοι Δομοκού, Στυλίδας, Αταλάντης, Μακρακώμης, την ίδια ημερομηνία και ώρα φωταγώγησαν Δημοτικούς χώρους μαζί με την Περιφέρεια στο κεντρικό Μέγαρο της στην Πλατεία Ελευθερίας.  Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με την εμπνευσμένη Απόφαση ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ, χωρίς πρόσκλησή της όπως έγινε προς τις Αρχές, ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΑ στους Ιερούς Ναούς, έδωσε το Συμβολισμό-Μήνυμα Φωτός, Εκκλησίας θεού και Εκκλησίας Δήμου μαζί, σε Ενότητα Αρχών και Αξιών Κοινών σε Κοινωνία Ανθρώπων Ψυχής, Ειρήνης και Ευτυχίας στο πλαίσιο Ζωής Κοινωνικών συνόλων μακράν Βίας και Τρομοκρατίας μεταξύ μελών τους, αλλά και προς άλλες «κοινότητες» Ελεύθερα Δρώντων χωρίς Βία και Τρομοκρατία χωρίς επιβολή θελήσεων εναντίον της ειρηνικής συνύπαρξης Προόδου με Σεβασμό στη Ζωή όλων μακράν και των πιο ακραίων μορφών Βαρβαρισμού.
Επιπλέον στον Δήμο Λαμιέων έχει διοργανωθεί με Πρωτοβουλία Πολίτη και συμμετοχή ΠΟΛΙΤΩΝ και δεύτερη φορά «Μνημόσυνο για τα θύματα Βίας και Τρομοκρατίας» με τις ευλογίες ΚΑΙ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου και για την ακρίβεια και αλήθεια των γεγονότων άνευ ουδεμίας απάντησης ουδεμίας Αρχής προς το αίτημα πολίτη συμμετοχής τους ή διοργάνωσης από τις Αρχές, της εκδήλωσης Μνήμης και ουχί Λήθης ΚΑΙ για τους θύτες εκδικητές Σκότους με Βία και Τρομοκρατία εναντίον Αρχών Οργανωμένης Κοινωνίας και Εκκλησιών και Θεού και Δήμων.
Στην «Ευρώπη» έχει ήδη καθιερωθεί «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Τρομοκρατίας» η 11 Μαρτίου. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποφάσισε την ΙΔΙΑ ημέρα ιδιαίτερα να αναφέρεται η Μνήμη ΓΑΛΛΩΝ που είναι θύματα στη Γαλλία και στο εξωτερικό Τρομοκρατίας. ΕΔΩ ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση, ή ΤΟΠΙΚΩΣ οι … Αρχές; Η ΒΙΑ ως μέσον εναντίον Αρχών και Αξιών Οργανωμένης Κοινωνίας δεν είναι υπόθεση…. συγγενών θυμάτων αλλά ΟΛΩΝ, του ΔΗΜΟΥ των Πολιτών.
Στην Αθήνα, ο Δήμος στο πλαίσιο εορτασμού της «Ώρας της Γης» έσβησε τα φώτα σε Λυκαβηττό και Δημαρχιακό Μέγαρο καλώντας και τους πολίτες να πράξουν το ίδιο επί μία ώρα 8.30-9.30 το βράδυ ως μήνυμα προστασίας του πλανήτη από καταστροφικές επιδράσεις ανθρώπων με έναν νέον προσδιορισμόν σχέσης ανθρώπου – φύσης.
 Οι «Πράξεις Φωτός» στην Φθιώτιδα, κι αν δουλέψει σωστά Δήμος και η Περιφέρεια, θα στείλει το δικό της μήνυμα πανελληνίως με την κινητοποίηση και πολιτών συμμετεχόντων Δήμων με το να φωταγωγηθούν Δημοτικοί χώροι αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Οικογενειών σε μια ενότητα ΟΛΩΝ μας πολιτών – εκπροσώπων σε Συμβολικό Αγώνα-Άθλημα ΟΛΩΝ Φωτός Ψυχής – Νου – Οργανωμένης Κοινωνίας με Αρχές-Αξίες πολιτισμού μας εναντίον ΟΛΩΝ όσων οποθενδήποτε επιτίθενται εναντίον τους με Σκότος Βίας-Τρομοκρατίας – Βαρβαρισμού τους. Και ο Βαρβαρισμός Φωνάζει απέναντί μας.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη