Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για τις εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές στο σωματείο

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
Της  Ένωσης  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος  Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδας .
Τηλ.: 6974881331,   fax: 2674022211,   web site: www.eakp.gr,   email: info@eakp.gr                                                                                                   
                                                                                                                           Λαμία 2 Μαΐου 2019
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΓΡΗΓΟΡΗΤΕ
Οι πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα στην Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας σε βάρος όχι μόνο συναδέλφων, αλλά ακόμη και υποψηφίων της Ε.Α.Κ.Π., από τους                              « μεταλλαγμένους » της παλιάς Π.Α.Σ.Κ. Π. που σε συνεργασία με τους νεόκοπους  της κυβερνητικής παράταξης, φόρεσαν την μάσκα του ανεξάρτητου και έβαλαν στόχο να σιωπήσει η μοναδική αγωνιστική φωνή στο περιφέρειά μας, με την ψήφο των συναδέλφων πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π., από όλους αυτούς που ανακάλυψαν με υπόδειξη « άνωθεν » τον  συνδικαλισμό, και για όσο χρόνο θα διαρκέσει η προεκλογική περίοδος. Είναι σίγουρο ότι μετά το πέρας της « φιλότιμης »  προσπάθειάς τους, θα επιστρέψουν πάλι στα « ασφαλή » λαγούμια της αδράνειας, που χρόνια βολεύονταν, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων της περιφέρειάς μας. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν αυτό θα κάνουν και τώρα.
Όσο όμως και να προσπαθούν οι παλιοί και νέοι αβανταδόροι των αντεργατικών πολιτικών, είτε το θέλουν είτε όχι, η Ε.Α.Κ.Π. έχει βαθιές ρίζες στην συνείδηση των συναδέλφων της περιφέρειάς μας, γιατί από όποια θέση και να κατείχαν τα στελέχη της στο Δ.Σ. της Ένωσης, έδιναν με αποφασιστικότητα και πυγμή την μάχη για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και αρκετοί από αυτούς, γιατί οι ίδιοι στο παρελθόν βρήκαν πραγματική συμπαράσταση μόνο από τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. απέναντι σε καταστρατηγήσεις εργασιακών τους δικαιωμάτων και σε άδικες πειθαρχικές διώξεις και όχι από τους πολιτικούς τους  « προστάτες ».  
Έβαλαν στόχο να αποδυναμώσουν την παράταξη που έδωσε την ψυχή της για να ιδρυθεί η πρώτη περιφερειακή Ένωση και να αποκτήσει πραγματικό νόημα ο αγωνιστικός της προσανατολισμός, αφού κατάφερε όταν είχε το τιμόνι της Ένωσης στα χέρια της, να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των πλέον αντεργατικών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και κυρίως σε θέματα ωραρίου, μετακινήσεων και συνθηκών εργασίας στην περιοχή μας, την στιγμή που ήταν σε πλήρη εφαρμογή στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του Π.Σ. Στην παράταξη που αποκάλυψε έγκαιρα και εμπόδισε να εφαρμοστούν οι σχεδιασμοί για την κατάργηση υπηρεσιών του Π.Σ., σώζοντας όχι μόνο υπάρχουσες υπηρεσιακές δομές, αλλά και εκατοντάδες θέσεις εργασίας συμβασιούχων πυροσβεστών, που σήμερα πολλοί από αυτούς με τους αγώνες και τις Ε.Α.Κ.Π. έχουν γίνει είτε πενταετής, είτε μόνιμοι.   
Επιδιώκουν να συρρικνώσουν την Ε.Α.Κ.Π. όταν ακόμη και σήμερα που είναι σε βαθιά μεσάνυχτα πανελλαδικά ο αγωνιστικός συνδικαλισμός, τα στελέχη της και στην περιφέρεια μας, με τις όποιες δυνάμεις  διαθέτει, δίνει καθημερινά τον αγώνα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και για αυτό τον λόγο βρέθηκε αντιμέτωπη και με μεθοδευμένη πειθαρχική δίωξη.      
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ε.Α.Κ.Π. έχοντας ως μοναδικό « πιστοποιητικό » την διαρκή αγωνιστική της παρουσία και την συμβολή της στις μικρές  και τις μεγάλες κατακτήσεις του χώρου μας, σας ζητά αγνοώντας όλους αυτούς που αυτές τις μέρες αξιοποιώντας υπηρεσιακούς και κομματικούς μηχανισμούς, προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου την επόμενη μέρα των εκλογών στην περιφέρειά μας, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της μαζικά. Η όποια ολιγωρία ή αναποφασιστικότητα για την συμμετοχή ή την στάση σας στην εκλογική διαδικασία, θα αξιοποιηθεί  για την επίσπευση των αντεργατικών σχεδιασμών σε βάρος όλων μας.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη