Ορκίστηκε βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με Tο Ποτάμι ο Νίκος Νυφούδης

Ορκίστηκε βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με Tο Ποτάμι
ο Νίκος Νυφούδης


Στα έδρανα της Βουλής με Το Ποτάμι βρίσκεται από σήμερα πλέον ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη του δήλωση ως Βουλευτής, τόνισε:                                        

«Μία αδικία για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αποκαθίσταται, με την επιστροφή της έδρας στο Ποτάμι. Στο διάστημα που απομένει, θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα μικρά και τα μεγάλα της πολιτικής, εκφράζοντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν οι Βουλευτές με Το Ποτάμι κ. Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), κα Αντιγόνη Λυμπεράκη (Β΄ Αθηνών) και κ. Σπύρος Λυκούδης (Α΄ Αθηνών).


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Νυφούδης γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980. Σπούδασε Οικονομικά & Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές & Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, και είναι υποψήφιος Διδάκτορας στις πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Έχει διδάξει στα DEI College (London School of Economics External Program), New York College και στο North College.

Έχει γράψει τρία βιβλία για την Ευρώπη, τους εθελοντές και τους νέους: «Ο Κύριος Ευρωπαίος και η παρέα του», ένα βιβλίο για μεγάλους και παιδιά, «Ο Κύριος Ευρωπαίος Εθελοντής», ένα βιβλίο για να μάθουν τον εθελοντισμό μικροί και μεγάλοι, και τα δυο από τις εκδόσεις Mangerl-Wurzel και το “Can European Youth Policy be related to the Europeanization of young people? Case study: the implementation of the Youth Program in Greece” με αυτοέκδοση.
Με μια παρέα φίλων δημιούργησε τα The Life Goddess στο Λονδίνο, The WineHouse στην Πυλαία, ΤΖΑΚΙ-ΗΟ στο Χορτιάτη, Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο και συνεχίζει την παράδοση των Ασφαλιστικών Γραφείων Κανατάκη.

Στα 22 του υπήρξε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας, στα 24 υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στα 30 υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2000-2003), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων Νεολαίας.

Ως νέος και εθελοντής υπήρξε μέλος της επιτροπής υλοποίησης και σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 και μέλος της επιτροπής διεκδίκησής της.

Ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Υφυπουργού και Βουλευτή Σπύρου Βούγια, υπήρξε συντονιστής ομάδων εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέματα την εθελοντική αστυνόμευση, τις ομάδες Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών (2009-2010) και συντονιστής ομάδας εργασίας για θέματα ψηφιακής μετάβασης και μεταφορών (2010-2011).

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη και είναι πατέρας δυο παιδιών της Βασιλικής και του Νικηφόρου.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη