Λαμιώτης ασφαλιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση 4 εκατ. ευρώ

του Νίκου Μωράκη & της Βίκυς Γερασίμου

Την αντίδραση όσων έχουν καταθέσει αγωγές προκαλεί η αναβολή εκδίκασης υποθέσεων του Λαμιώτη ασφαλιστή ΛΤ, που φέρεται να υπεξαίρεσε από δεκάδες θύματα ποσό που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασφαλιστής φέρεται να προωθούσε την περίοδο 2009-2011 μέσω του ασφαλιστικού γραφείου συγγενικού του προσώπου επενδυτικά προγράμματα από ασφαλιστικές εταιρείες με απόδοση 9-10%, χωρίς ωστόσο τα χρήματα αυτά να φτάνουν ποτέ σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι υφίστανται δύο καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του με ποινές φυλάκισης 10-20 ετών ο κατηγορούμενος εργάζεται και αμείβεται ως δημόσιος υπάλληλος, ενώ εναντίον του εκκρεμούν να δικαστούν πολλές υποθέσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά των παθόντων έχει σταλεί εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία για να κινηθούν οι διαδικασίες επιβολής κυρώσεων. Πέρα από τα θύματα σε δίκη σαν πολιτική ενάγουσα παρίσταται και μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.


Χτες είχαν οριστεί να εκδικαστούν στο εφετείο της Λαμίας 4 υποθέσεις με περίπου 16 ενάγοντες, οι οποίες και αναβλήθηκαν λόγω ασθενείας του συνηγόρου του κατηγορούμενου. Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλαος Τσακτάνης, που εκπροσωπεί παθόντες “ Έχουν σχηματιστεί πολλές δικογραφίες και μάλιστα βαρύτατες. Οι κατηγορίες αφορούν υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και το γεγονός ότι σε σχέση με την ποινική και υπαλληλική διαδικασία δεν έχει κινηθεί τίποτα οδηγεί σε εξαγρίωση τους παθόντες”.

https://www.insurancedaily.gr/lamiotis-asfalistis-katigoreitai-gi/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη