Προαγωγικές και Πτυχιακές Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου την Πέμπτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».

   Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές της Σχολής οι οποίοι, ανάλογα με την πρόοδό τους, προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών. Παράλληλα οι καθηγητές τους έδωσαν συμβουλές για τον τρόπο μελέτης και την γενικότερη ενασχόλησή τους με την ιερή ψαλτική τέχνη.

   Επίσης, το Σάββατο 22 Ιουνίου στο χώρο της Σχολής πραγματοποιήθηκαν οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις, κατά τις οποίες οι τελειόφοιτοι εξετάστηκαν στην πράξη και στην θεωρία της Βυζαντινής Μουσικής ενώπιον  επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

   Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης.

   Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος επτά μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν Πτυχίο ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής όλοι με τον βαθμό Άριστα. Πρόκειται για τους: 1) Λαδά Δημήτριο (Δίπλωμα), 2) Τσούμα Ειρήνη (Δίπλωμα), 3) Ανανιάδη Κυριάκο (Δίπλωμα), 4) Λαμπροπούλου Βασιλική (Πτυχίο), 5) Σκαρλάτο Δημήτριο (Πτυχίο), 6) Ρέλλια Πέτρο (Πτυχίο) και 7) Παπαλελούδη Δημήτριο (Πτυχίο Ιεροψάλτου).

   Η επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ανδρέα Ιωακείμ (Πρόεδρο) και τους κ. Άρη Στάμο (μέλος), Διονύσιο Ηλιόπουλο (μέλος), Δημήτριο Κυριακόπουλο (μέλος), Ανάργυρο Βλάχο (μέλος) και την κ. Ελένη Ντόντου ως εκπρόσωπο του Υπουργείου, συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια απόδοση των μαθημάτων και την μελετημένη παρουσία τους και ταυτόχρονα εξήρε το έργο της Σχολής το οποίο χαρακτήρισαν ως καρποφόρο και υποδειγματικό.

    Τέλος παρακίνησαν τους νέους πτυχιούχους να προτρέψουν και άλλα παιδιά να ενταχθούν στην Σχολή, ώστε να γίνουν μέτοχοι των πνευματικών και καλλιτεχνικών αγαθών, που προσφέρει.

http://www.imfth.grPost a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη