Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως και οδύνης αναγγέλει εις το πιστό πλήρωμά της,  την προς Κύριον Εκδημίαν του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Νικόλαου.
            Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.
Εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Σύμφωνα με το rofmea.gr, ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Πρωτοπαπάς, γεννήθηκε το 1948 στην Τήνο.

Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παίρνοντας το πτυχίο του με άριστα το 1972.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας (1973 - 1975).

Ήταν καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 - 1978) και Ιεροκήρυκας  του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 - 1984).

Διατέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 - 1996), Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 - 1996) και Ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη την 1η Οκτωβρίου, χειροτονήθηκε στις 6 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αρεως και ενθρονίστηκε στη Λαμία στις 17 Νοεμβρίου του 1996.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη