Συνάντηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με το Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας

Συνάντηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με το Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας

Με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας -Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, συναντήθηκε στις 30/1/2020 η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις ενέργειες των δήμων του Νομού Φθιώτιδας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Η κυρία Στιβακτή αφού μας επεσήμανε ότι η πλειονότητα των αδέσποτων σκυλιών του Δήμου είναι κυνηγετικά μας περιέγραψε πώς έχει αξιοποιήσει τους φιλόζωους για την περισυλλογή των θηλυκών σκύλων που στη συνέχεια στειρώνονται.
Επίσης προχώρησε στην αγορά τροφών και έχει προωθήσει δυο ζώα για υιοθεσία. Οι ενέργειες αυτές όμως προς το παρόν βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και τους λείπει η γνώση και η οργάνωση.
Ως εκ τούτου εμείς υποδείξαμε στη νέα δημοτική αρχή τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να γίνει η καταγραφή των αδέσποτων, η περισυλλογή, η συστηματοποίηση των στειρώσεων, το αρχείο που πρέπει να τηρήσει και τη μέθοδο για την υιοθεσία ζώων. Προτείναμε επίσης μεθόδους ενημέρωσης των δημοτών για τη σημασία της ηλεκτρονικής σήμανσης (chip) και της στείρωσης ενώ ζητήσαμε και την ενεργοποίηση της "5μελούς Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων " όπως προβλέπεται από το νόμο και η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.
Τέλος υποσχεθήκαμε ότι θα βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί ο Δήμος προκειμένου το πρόγραμμα να μπει σε σταθερές βάσεις και να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!
 Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Έφη Γρίβα

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη