Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Όχι άλλα κουτάβια... Στειρώστε τα σκυλιά σας

Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Όχι άλλα κουτάβια... Στειρώστε τα σκυλιά σας

Όχι άλλα κουτάβια...


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 48 κουτάβια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας, σ'ένα χώρο που προορίζεται για στείρωση και ιατρικές πράξεις, δηλαδή για προσωρινή φιλοξενία.
Καθώς είναι μωρά θέλουν ειδικά διαμορφωμένο χώρο- που δεν υπάρχει, θέλουν ζέστη-που δεν υπάρχει, συχνή αλλαγή σε ρούχα γιατί κάνουν συνέχεια ακαθαρσίες και, γενικά, αποδιοργανώνουν όλη τη διαδικασία που αφορά τα αδέσποτα: περισυλλογή, στείρωση, υιοθεσία ή επανένταξη.

Να προστεθεί ότι θέλουν ειδική τροφή, άνθρωπο που ν'ασχολείται αποκλειστικά μαζί τους, κάποια τα έχουν πετάξει νεογέννητα και θέλουν τάισμα με μπιμπερό ενώ δημιουργούν μεγάλη ψυχική αναστάτωση και σωματική ταλαιπωρία στους φιλόζωους που προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε.

Ποια είναι η μοίρα τους;
Πολλά πεθαίνουν γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη ισχυροποιηθεί, πολύ περισσότερο που κάποια τα έχουν πάρει από τη μαμά τους πριν απογαλακτιστούν. Εξάλλου είναι εύκολο να νοσήσουν αφού στον ίδιο χώρο είναι στριμωγμένα μεταξύ τους ενώ είναι εκτεθειμένα στο κρύο και μόνιμα βρεγμένα. Μερικά πιο τυχερά υιοθετούνται.

Εκπέμπουμε  SOS !!!!

1) Όπου βλέπετε θηλυκό σκυλί καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα ώστε να τα πάρουμε για στείρωση
690 75 95 774
697 70 36 343
2) Στειρώστε τα σκυλιά σας.
Επιτέλους!! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση των αδέσποτων..                   

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Έφη Γρίβα   



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη