Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής για την Αραβική Χερσόνησο στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2-4 Φεβρουαρίου).

Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συναντήσεις στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας (και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου), Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών με τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Dr. Majid bin Abdullah Al Qasabi και ακολούθως με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Yasir Al-Rumayyan.

Την Δευτέρα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Την Δευτέρα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στην Αραβική Χερσόνησο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη