Γιάννης Σαρακιώτης για το σκάνδαλο Novartis: «Η Ν.Δ. προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που “τα έφαγαν”»

Γιάννης Σαρακιώτης για το σκάνδαλο Novartis:
«Η Ν.Δ. προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που “τα έφαγαν”»
Σε συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα γύρω από το θέμα της Novartis, καθώς και τις δρομολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης για το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων:
«Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη του κ. Καστανίδη ότι «πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό». Διαφωνεί το ΚΙΝ.ΑΛ. με τη θέση του στελέχους του; Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο και η έρευνα στην Ελλάδα ξεκίνησε από το FBI. Είναι αδιανόητο μια επιτροπή της Βουλής να υποκαθιστά την ελληνική δικαιοσύνη και η Ν.Δ. με το ΚΙΝ.ΑΛ. να προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν το άρθρο 26 του Συντάγματος περί διάκρισης των εξουσιών».
Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε αναφορικά με τη διαδικασία εξέτασης του σκανδάλου:
«Προφανώς οι μάρτυρες φοβούνται γιατί υπάρχει το προηγούμενο του Μαυρίκου, ο οποίος ήταν στα pay rolls της Ν.Δ., κατηγορούταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τελικά έπεσε θύμα ενός δυστυχήματος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες […] Πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία: Ενώ σε όλο τον κόσμο προστατεύουν αυτούς τους θεσμούς ως δημοκρατικό κεκτημένο, στην Ελλάδα τους λοιδορούμε και τους ακυρώνουμε στην πράξη. Η Ν.Δ. προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που «τα έφαγαν»».
Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το ασφαλιστικό:
«Η Ν.Δ., που διαρρήγνυε τα ιμάτιά της για τη μεσαία τάξη προεκλογικά, έρχεται με το νέο ασφαλιστικό και αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 20% για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες. Καταργεί τη 13η σύνταξη, την οποία είχε επαναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και είχε υπερψηφίσει η Ν.Δ. και επιχειρεί να χρηματοδοτήσει με αυτά τις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Η πρώτιστη αγωνία του κ. Βρούτση ήταν να αυξήσει το ανώτατο όριο των συντάξεων στα 4.500 ευρώ γιατί όλη η μεσαία τάξη μάλλον για τη Ν.Δ. λαμβάνει συντάξεις αυτού του ύψους».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη