Ωρίων: Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι

 
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι

Έπεσαν οι μάσκες. Όχι οι μάσκες του Covid-19 αλλά οι πολιτικές μάσκες που φορούσαν κάποιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όταν παρίσταναν τους φίλους των κυνηγών για να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Και μόλις το κατόρθωσαν, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι. Δεν χρειάστηκε παρά να δοθεί μία αφορμή για να ξεδιπλωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το κυνήγι και τους κυνηγούς.

Όσα δεν κατάφεραν οι οικολόγοι του Αγγελέτου και οι αντικυνηγοί των χρυσοφόρων ΜΚΟ τα υλοποιεί με σπουδή η «φιλοκυνηγετική» Νέα Δημοκρατία που ανέλαβε την εξουσία με την μαζική υποστήριξη των κυνηγών. Οι κυνηγοί πιστέψαμε αφελώς ότι θα γλυτώσουμε από τη Σκύλλα των ζωοφιλικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και πέσαμε στη Χάρυβδη της αντικυνηγετικής Νέας Δημοκρατίας.

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης για την συνέχιση της απαγόρευσης του κυνηγιού, όπως ανακοινώθηκε με έκδηλη χαρά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ήταν άκρως κατατοπιστική των προθέσεων και σχεδιασμών. Μια καθαρά πολιτική απόφαση, που ακύρωσε όλες τις προηγούμενες δικαιολογίες όσων προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι οι «κακοί» γιατροί απαγορεύουν το κυνήγι και ότι η κυβέρνηση ουδεμία ευθύνη φέρει.

Όλοι οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση του κυνηγιού και ψαρέματος για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Ουδείς γιατρός μπορεί να ισχυριστεί ότι αν κάποιος κυνηγός βγει στο βουνό μόνος του κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία ενώ αν μαζευτούν 1000 κυνηγοί σε ένα εμπορικό κέντρο για να ψωνίσουν, αυτό είναι ασφαλές έναντι του κορωνοϊού.

Το ισχυρίζονται όμως υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκθέτοντας εαυτούς και το κόμμα τους στη χλεύη των πολιτών που διαθέτουν ακόμη κοινό νου. Και αν κάποιοι χρυσοπληρωμένοι βουλευτές δικαιολογούν την απαγόρευση του κυνηγού «επειδή δεν προσφέρει στην Εθνική Οικονομία» ή επειδή «προστατεύει τη Δημόσια Υγεία», απλά ενισχύουν τις φωνές όσων αναρωτούνται τι προσφέρουν άραγε στην Εθνική Οικονομία οι βουλευτές που ανακοινώνουν παρόμοιες απόψεις. Θα πάρουν την απάντηση των κυνηγών στις εκλογές οι βουλευτές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος περιοριστικών μέτρων του κυνηγιού λόγω Covid-19. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική άποψη ότι το κυνήγι και το ψάρεμα βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία και διασπείρουν τον κορωνοϊό. Δεν εφαρμόζονται σε καμιά χώρα της Ευρώπης παρόμοιες απαγορεύσεις. Όλα οφείλονται σε αντικυνηγετικές εμμονές στελεχών της κυβέρνησης και οι κυνηγοί το έχουμε αντιληφθεί.

Εμείς οι κυνηγοί - μέλη του Ωρίωνα, όπως δε διστάσαμε στο παρελθόν να κατονομάσουμε τους εχθρούς του κυνηγιού, έτσι κάνουμε και τώρα, για όσους λειτουργούν κατά του κυνηγιού. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο πραγματικός εχθρός του κυνηγιού. Ό,τι δεν κατάφεραν οι ζωοφιλικές και αντικυνηγετικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το υλοποιεί σήμερα κατά γράμμα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού η κυβέρνηση επιμένει εμμονικά να θεωρεί τους κυνηγούς εχθρούς της, θα λάβει την απάντηση που πρέπει στις εκλογές. Ως κυνηγοί, αλλά και ως ψαράδες, ξέρουμε να περιμένουμε για να πετύχουμε το στόχο μας.

Συνάδελφοι κυνηγοί, αυτές τις δύσκολες ώρες και μπροστά στην επίθεση που δέχεται το κυνήγι από την κυβέρνηση, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τα θεσμικά μας όργανα, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία. Πρέπει να αγωνιστούμε οργανωμένα και συλλογικά. Φωνές διαλυτικές και υπονομευτικές κατά των θεσμικών μας οργάνων, εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς του κυνηγιού.

Για τον Ωρίωνα,

Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος

Θωμάς Μπατσέλας

Ο Γ.Γραμματέας

Νίκος Παπαϊωάννου

Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2021/covid19.htm

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη