Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής της μεγάλης επενδυτικής συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ»

 
Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής της μεγάλης επενδυτικής συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» για τα Μεταλλεία στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα νομοσχέδιο, καθώς αφορά στην διασφάλιση μιας επένδυσης διεθνούς βεληνεκούς, μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων που απείλησαν την υλοποίησή της.

Η ανανεωμένη συμφωνία προβλέπει αισθητά αυξημένες επενδύσεις κεφαλαίων για την πλήρη ανάπτυξη και καθετοποιημένη λειτουργία των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Συνολικές επενδύσεις, ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, έναντι 1,4 δισ. δολαρίων του προηγούμενου σχεδίου, ενώ οι θέσεις εργασίας, υφιστάμενες και νέες, προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Ενδεικτικό της 1ης εισήγησης του Θέμη Χειμάρα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είναι το παρακάτω απόσπασμα:

 «Η νέα επενδυτική συμφωνία με την "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" αποτελεί μία ακόμη συμφωνία εθνικής σπουδαιότητας, στη βάση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την ανάδειξη της χώρας σε επενδυτικό προορισμό.

Τα οικονομική οφέλη για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν τα 2,3 δις δολάρια, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αυστηρή τήρηση όσων επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία.

Η Ελλάδα επιτέλους, επανέρχεται δυναμικά στο δρόμο της συνέπειας λόγων και έργων, κινούμενη δυναμικά και μεθοδικά, στην προσπάθεια δημιουργίας θέσεων εργασίας και την προσέλκυση εξαιρετικά σημαντικών επενδύσεων».



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη