«Διαφορές στρατηγικής …. γειτόνων, Απλές Σκέψεις από πλευράς Εκλογέων - Εντολέων», του Γεωργίου Σμοκοβίτη

 


Διαφορές στρατηγικής …. γειτόνων

Απλές Σκέψεις από πλευράς Εκλογέων - Εντολέων.

Γεωργίου Σμοκοβίτη

Η διαφορά στρατηγικής μας είναι ότι η Τουρκία «διεκδικεί» εμείς «όχι». Η Τουρκία επιδιώκει δημιουργεί «συνέπειες» και αφήνει στους άλλους μόνο «αντίδραση ή αδράνεια». Εμείς αντίθετα «περιμένουμε την Τουρκία ΤΙ ΘΑ πράξει ΠΡΩΤΗ». Γι’ αυτό «τρέχουμε τώρα εσπευσμένα να καλύψουμε κενά». Ήδη η Τουρκία έχει κερδίσει να συζητά η Ελλάδα από το πρωί ως το βράδυ την ΤΟΥΡΚΙΚΗ θέληση – Πράξη. Αυτό κοστίζει πολλά και ποικίλα και στην ψυχοσύνθεσή μας» και στο «πορτοφόλι μας». Δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε διεκδικούντες, αλλά «ετεροπροσδιοριζόμαστε» από τη Στρατηγική άλλου, της Τουρκίας. Δεν «σύρουμε» «συρόμαστε». Η Τουρκία στο κόστος της έχει αναμονή κέρδους «κάτι να πάρει που δεν είχε». Εμείς μόνο κόστος όπως και να΄χει είτε «χάνοντας κάτι που έχουμε» είτε και να μην το χάσουμε μένουμε στα ίδια. Χωρίς επιπλέον κέρδος ουδέν «κάτι» επιπλέον αλλά μένουμε με το τεράστιο κόστος μας να διατηρήσουμε όσα είχαμε και μόνο ξοδεύοντας. Ακόμα και στην περίπτωση Δικαστηρίου να βρούμε το «δίκηο μας» ήδη «προπαρασκευάζουν ΟΛΟΙ» ότι ΑΝ πας σε Δίκη «κάτι κι εσύ χάνεις» 100% δεν τα παίρνεις ΟΛΑ πάλι «κάτι κερδίζει και ο άλλος», παίρνεις το 80% (θέτουν και … ποσοστά…) από τα «δικά σου» όμως. Δηλαδή χαμένος από πριν. Το «παζάρι» δεν είναι ΚΑΙ τι θα πάρουμε. Μόνο ΤΙ δίνουμε ή όχι. Ο συμβιβασμός το ίδιο λέει. Μόνο που σε όλες τις «λύσεις» συζητάμε μόνο «τα δικά μας» για τη μοιρασιά, εμείς τίποτα «δεν διεκδικούμε» ο άλλος … διεκδικεί «συμβιβάζεται κάτι να πάρει που δεν είχε, αλλά μόνο από όσα έχουμε εμείς».

Με τέτοια «συλλογιστική» όμως η άλλη πλευρά έχει κόστος μεν, αλλά «μάχεται» προσδοκά ΚΑΙ κέρδος. Εμείς μόνο κόστος σίγουρο αλλά το ίδιο σίγουρο ότι ΟΥΔΕΝ κέρδος αφού στην καλύτερη περίπτωση ΘΑ έχουμε τα ίδια άλλα με κόστος ήδη. Στην χειρότερη ΚΑΙ με κόστος θα έχουμε δώσει και «κάτι» στον άλλον….

Το κόστος τεράστιο και μακροχρόνιο. Και ποικίλο. Κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, προοδευτικά, σε όλους τους τομείς, εσωτερικά. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Πρόνοια, «ηρεμία ζωής», Ευτυχία, προσδιοριζόμαστε από τον … απέναντι γείτονα την Τουρκία και τις «ορέξεις της», αλλά και στις «κινήσεις μας» - επιλογές προς τον έξω κόσμο. Ο Ερντογάν είναι ΜΕΣΑ στα σπίτια μας, στη συζήτησή σας «παράγοντας καθημερινότητας» όλης της Ζωής Ελλήνων στην πατρίδα μας. Ωσάν να μην αποφασίζουμε εμείς αλλά «μαζί με τον γείτονα μας, τις θελήσεις του» και στους υπολογισμούς μας σχεδόν κυρίαρχα, η παρουσία του. Δαπάνες τεράστιες, εξοπλισμοί, άμεσα, βραχυ- μακροπρόθεσμα, το ίδιο θα συνεχίζεται, με όποια προσωρινή λύση.

Άλλες προτεραιότητες έπρεπε να έχουμε. Έχει κερδίσει ήδη η Τουρκία. Έχουμε χάσει ήδη, ως Λαός, Έθνος, Κοινωνία, Πρόοδο, Γενεές με αυτή την «εκκρεμότητα», που λειτουργεί μόνο σε βάρος μας χωρίς προσδοκία, διεκδίκηση κάλυψης κόστους μας. Διακινδυνεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας περισσότερο κόστος υλικό και άϋλο. Για το εθνικό δημογραφικό και το «πολυπολιτισμικό» (αδιακρίτως πολυεθνικό – πολυθρησκευτικό) δεν έχουμε αποφασίσει ούτε ενεργούμε με Γνώση και Επιλογή ΜΑΣ, τελευταία ωθούμαστε στο «μεταναστευτικό» είτε ως ειρήνη είτε ως «πόλεμο» σε διλήμματα – επιλογές αοριστίας ακροτήτων που και αυτές δεν λύνουν μόνιμα τα προβλήματα. Δεν δημιουργούμε εμείς προβλήματα, καλούμαστε σε «λύση». Δεν σέρνουμε εμείς τους… άλλους σε λύσεις δικές μας αποφασισμένες που θα «επιβληθούν» από εμάς και με επιπλέον κέρδος μας για εμάς. «Σερνόμαστε» από καταστάσεις που άλλοι δημιουργούν σε βάρος μας, αλλά με κόστος αντιμετώπισης τους, δικό μας. Η οριστική λύση θα ήταν η πλήρης καταστροφή στρατιωτικής μηχανής των γειτονικών «επιχειρήσεων», αν την μπορούσαμε ή την ΕΠΡΑΤΤΑΝ … άλλοι… με συνέπειες όχι μόνο διμερώς ούτε μόνο στην περιοχή μας Ούτε το ένα ούτε το άλλο γίνεται ούτε η «συμμόρφωση Τουρκίας» έσω-έξω προς Αρχές Αξίες εντός ΔΥΣΗΣ. Και γύρω μας οι «Αρχές Αξίες» χωρίς εφαρμογή. Επιλογή έσω-έξω μόνο με Δύναμη Συμφερόντων. Δυστυχώς η Ε.Ε. δεν έχει διακηρύξει και να το πράττει ότι: «Τίποτα ΚΑΙ στη Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει ΧΩΡΙΣ την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ΠΛΕΥΡΟ ως ΕΝΑ ΜΑΖΙ με κάθε Μέλος ΤΗΣ, που θα βρεθεί σε κίνδυνο από Κράτος ΕΚΤΟΣ Ένωσης και κοινών Συνόρων Ευρώπης, σε κάθε στάδιο εξελίξεων». Το 5 + 1 δοκιμάζει αυτή τη Βούληση και Δύναμη Ευρώπης στην Πράξη και χωρίς το …. + 1 μόνο επώδυνο για εμάς θα είναι. Η Αμερική καλύπτει κενό εντός Δύσης. Οι Εκλογείς ούτε επιλογή ούτε εντολή δίνουν με Γνώση και εν συνειδήσει ΕΝΤΟΛΕΩΝ αλλά μόνο … συνηθίζουν… επί ΧΡΟΝΙΑ ως μόνο «αφανώς εντολοδόχοι» άλλων μετά τις εκλογές...



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη