Να έρθει ο Γερμανός αλλά να πάει κι ο Έλληνας στη… μάνα του!

 

Ο τουρισμός ήταν και είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος. Κι αν κάποιος βάλει μπροστά τη λέξη «ευτυχώς» μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει πραγματικά τις πραγματικές δυνατότητες και τον πλούτο αυτής της χώρας.

 Ακούω από παντού ότι το Κράτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες προσφέροντας τους- πέρα από τις ομορφιές του τόπου- ελευθερία. Λογικό. Τι να έρθει να κάνει ο ξένος εδώ άμα είναι σε… καραντίνα; Τι να κάνει αν δεν μπορεί να φάει στην ελληνική ταβέρνα, να πάει στο Μουσείο, να ζήσει όπως… ζούσαμε προ κορονοϊού οι Έλληνες; Δεν θα έρθει. Τόσο απλά.

Οπότε λογικά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, στο ωράριο κλπ θα χαλαρώσουν, αν όχι θα εκμηδενιστούν. Και προφανώς ο τουρίστας δεν θα έχει sms…

Όπως προφανώς δεν θα (πρέπει να) έχει και ο Έλληνας. Να με συμπαθάνε οι ειδικοί και οι αρμόδιοι αλλά θα είναι απολύτως άδικο να μπορεί ο Γερμανός να πάει από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Γαύδο και να μην μπορεί ο Έλληνας να πάει να δει τη… μάνα του!

Και δεν είναι θέμα… εθνικό αλλά ηθικό. Από την στιγμή που θα ανοίξουν τα σύνορα, δεν μπορεί να υπάρξει ο οποιοσδήποτε περιορισμός για τον Έλληνα. Για κανέναν.

Ήδη ακούγεται από κωμικό ως τραγελαφικό να μπορείς να πας για μπάνιο στην… Ψάθα αλλά όχι στον Σχίνο επειδή ανήκει σε άλλη περιφέρεια. Και είναι!

Κυρίως όμως είναι τραγικό να διαφημίζουμε το… ολλανδικό πείραμα με τους Ολλανδούς που πήγαν στην Κρήτη και εσύ να μην μπορείς να πας από το Παγκράτι στη Λιβαδειά για να δεις τον πατέρα σου…

Κάτι ακόμη: Όσο και αν είναι… αληθοφανές το στόρι με τη μουσική στους χώρους εστίασης, στο τέλος καταντάει κωμικό. Και είναι από τα μέτρα που κάνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι κάπου έχει χαθεί το μέτρο. Ή όπως λένε οι πιτσιρικάδες η μπάλα… Ναι οι πιτσιρικάδες που εδώ και καιρό έχουν πάψει να πιστεύουν αυτά που ακούν. Κι αυτό κρύβει τον μεγαλύτερο κίνδυνο! Και για το τώρα και για το μετά.

 

Πηγή:  https://www.newsbomb.gr/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη