Κορμός με μαύρη σοκολάτα και μπισκότο (μωσαϊκό)

 
ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα ελαφρώς

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη, άχνη

4 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο + extra, για το σερβίρισμα

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κονιάκ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.

3. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μία λεία υφή.

4. Έπειτα, αδειάζουμε στο ίδιο μείγμα τα μπισκότα, το κονιάκ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

5. Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ηλιέλαιο.

6. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε ηλιέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης κι έπειτα, βουτάμε ξανά το κουτάλι στο ηλιέλαιο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.

7. Αμέσως μετά, ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μίας καραμέλας.

8. Τέλος, τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.

9. Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τον πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε σε κομμάτια.


https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kormos-me-mauri-sokolata-kai-mpiskoto



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη