Συγκέντρωση την Πέμπτη στο Καρπενήσι για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σε συνθήκες παρατεταμένης έξαρσης της πανδημίας, σε μια περίοδο που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση περιστατικά όλων των ειδών που δεν αντιμετωπίζονται εδώ και ενάμισι χρόνο, σε μια χρονική φάση που αναμένεται να φουντώσουν μια σειρά από εποχικές ιώσεις, η κυβέρνηση επιλέγει αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να το απαξιώσει παραπέρα.

Βγάζει σε αναστολή εργασίας χιλιάδες επαγγελματίες υγείας που μέχρι χθες αποκαλούσε «ήρωες». Με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας διαλύει τη δημόσια υγεία, με ομολογημένο σκοπό το κλείσιμο νοσοκομείων και την απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό το Νοσοκομείο Καρπενησίου είναι σε καθεστώς μερικής λειτουργίας χωρίς Ουρολόγο ο οποίος αποχώρησε, χωρίς Διευθυντή Παθολογικής κλινικής και χωρίς Αναισθησιολογους οι οποίοι είναι σε αναστολή, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πλέον τακτικά χειρουργεία!!! Το μικροβιολογικό δεν πραγματοποιεί εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς. Το Οφθαλμολογικό, το Ορθοπαιδικό καθώς και το  Ακτινολογικό τις περισσότερες μέρες του μήνα είναι εφημεριακά ακάλυπτο από γιατρό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς για ένα απλό κοιλιακό άλγος που χρήζει εξέτασης, να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται  να αλλάξουν  Νομό για να "βρουν την υγειά τους".Παρόμοια εικόνα και στα Κέντρα Υγείας Φραγκίστας και Καρπενησίου, ενώ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τα αγροτικά ιατρεία μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όταν μάλιστα πολλοί αγροτικοί βγάζουν βάρδιες στο Νοσοκομείο…

Η αναστολή εργασίας αποτελεί βάρβαρο μέτρο και εντάσσεται στην μακριά αλυσίδα του αυταρχισμού που ξεκινώντας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις φτάνει στον απεργιοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και στην ποινικοποίηση των αγώνων των εκπαιδευτικών.

 

Η οριακή κατάσταση της Υγείας και της Πρόνοιας απαιτεί άμεσες λύσεις:

 

Άρση των αναστολών, επιστροφή όλων στη δουλειά τους με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότηση

Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους

Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

 

Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται απαιτούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Προστασία των ανέργων.

Στήριξη των αγροτών

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα.

 

Αναλαμβάνουμε δράση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

6ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ,  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΠ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη