Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου»

 
Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου»

Σε ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αμβλυνθούν τα έντονα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί με σκοπό την ενίσχυσή του με προσωπικό μετά την επιβολή του μέτρου της αναστολής εργασίας ρωτούν 19 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννη Σαρακιώτη.

Παράλληλα, οι ερωτώντες Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητούν να μάθουν, αν προκειμένου να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την απροθυμία εκ μέρους των υγειονομικών να στελεχώσουν μονάδες υγείας δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, όπως είναι η Π.Ε. Ευρυτανίας, προτίθεται να εκπονήσει ένα σχεδιασμό παροχής κινήτρων, σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, ώστε να προσελκύσει ειδικότητες όπως αναισθησιολόγους, κ.α. που σήμερα λείπουν από την εν λόγω δομή. 

Όπως επισημαίνουν, η συνέχιση της υφιστάμενης, ιδιαίτερα προβληματικής κατάστασης με τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε κομβικής σημασίας ειδικότητες τείνει να υποβαθμίσει τη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή μονάδα σε πρωτοβάθμια και σε ένα απλό Κέντρο Υγείας. Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τονίζουν ότι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπενησίου, αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή, τόσο εξαιτίας της πανδημικής κρίσης που πλήττει σοβαρά, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες την Ελλάδα, όσο και εξαιτίας του “εύθραυστου” υγειονομικού – δημογραφικού προφίλ της περιοχής, όπως επιβεβαιώνουν και πρόσφατα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat καθιστώντας την, την πιο γερασμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη