Διπλωματία δια της Παιδείας - Ελληνισμού: Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, Ξένοι Φοιτητές με Δίδακτρα στο Ξενόγλωσσο Τμήμα

 


Διπλωματία δια της Παιδείας - Ελληνισμού.

Στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξένοι Φοιτητές με Δίδακτρα στο Ξενόγλωσσο Τμήμα

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Ένα Πανεπιστήμιο Πυρήνας – Πηγή ΖΩΗΣ ΝΕΩΝ Ελπιδοφόρων «ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ» στην ΕΔΡΑ του στο Κέντρο της Ελλάδας «Πανελληνίως». Πιο φτωχή ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα.... καταργήθηκε το 2013. Μέχρι το 2021 μ.Χ. σήμερα ΠΟΣΟ έχει ζημιωθεί από ΧΑΜΕΝΑ ΩΦΕΛΗ η ΣΤΕΡΕΑ ΧΩΡΙΣ εξέλιξη τού ΑΥΤΟΔιοικούμενου Πανεπιστημίου ΤΗΣ και ΠΟΣΑ αντίθετα έχουν ωφεληθεί καθεμία Περιφέρεια με το Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΤΗΣ καθεμία με Αυτοδιοίκησης ΤΗΣ Αποφάσεις ΤΗΣ σε ΑΥΤΟ-Διοικούμενο Περιφερειακό ΤΗΣ Πανεπιστήμιο; Καμμία άλλη Περιφέρεια ΔΕΝ έχει δεχθεί να είναι «παράρτημα στην … ΠΑΙΔΕΙΑ άλλης… Περιφέρειας».

Η ΣΤΕΡΕΑ γιατί ΔΕΝ ενεργεί έστω ΤΩΡΑ να κερδίσει χαμένα χρόνια της ΑΥΤΟΔιοίκησης ΤΗΣ Πνευματικής και Οικονομικής Ανάπτυξης ΤΗΣ με Αποφάσεις ΤΗΣ από ΕΔΩ για ΕΔΩ και Πανελληνίως όπως καθεμία άλλη Περιφέρεια Πανελληνίως; Έχει ή όχι κάθε άλλη ΑΚΕΡΑΙΑ την Εξουσία ΤΗΣ ενώ η ΣΤΕΡΕΑ αποκεφαλισμένη;

ΠΟΙΟΣ καταδικάζει ΜΟΝΟ τη ΣΤΕΡΕΑ σε αυτόν τον πράγματι ποικίλο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ μειωμένης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Περιφέρειας ΜΑΣ; Σκοταδισμός σε σύγκριση με κάθε άλλη Περιφέρεια. Υπεροχή ΤΗΣ εντός Αυτοδιοίκητης Περιφέρειας ΤΗΣ ΜΟΝΟ για ΤΙΣ Ύψιστης Επιτυχίας ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ και ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-Διοίκησης ΤΗΣ από Ύψιστη Βαθμίδα Εκπαίδευσης που είχε επιτύχει. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ μόνη Αυτή και διαμελισμό της από άλλες Περιφέρειες. Με «Τοπικά ΚΑΙ Ακαδημαϊκά κριτήρια» ΑΝΑΓΚΩΝ Περιφέρειας με Αξιολόγηση ΤΟΥΣ από ΕΔΩ για ΕΔΩ με Αποφάσεις ΑΥΤΟ-Διοικησης ΤΗΣ δικές της. Αυτοδιοίκηση ΣΤΕΡΕΑΣ με «κριτήρια άλλης Περιφέρειας» είναι ΕΚΤΟΣ πλαισίου Λειτουργίας ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ Περιφερειών Πανελληνίως.

Τα «ΤΟΠΙΚΑ» Περιφερειακά Πανεπιστήμια ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ συνεχώς ΖΩΗ στις Περιφέρειες ΤΟΥΣ. Πνευματική και Οικονομική Ανάπτυξη ΜΑΖΙ. Δημιουργήθηκαν εξελίχθηκαν καθένα ΚΑΙ με τον υπολογισμό ΑΝΑΓΚΩΝ Τοπικών Κοινωνιών. Τα Ακαδημαϊκά συνυπήρχαν με τα ΤΟΠΙΚΑ κριτήρια αναγκών κάθε Περιφέρειας: Άλλωστε, το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ήταν δηλωτικό της ΟΥΣΙΑΣ Σημασίας ΤΟΥΣ, Προορισμού τους. ΟΛΑ έχουν το Όνομα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. Σε κάθε Περιφέρεια με το «Τοπικό - Πανελληνίως» Όνομά ΤΟΥ: Κρήτης – Ιωαννίνων – Θεσσαλίας – Μακεδονίας – «εντός Μωρηά»: ΚΑΙ Πατρών ΚΑΙ Πελοποννήσου (με Τρίπολη έδρα) ΔΥΟ – Αιγαίου – Ιονίων νήσων, ΟΛΑ πλην... εκτός... ΜΙΑΣ και ΜΟΝΟ που ΛΕΙΠΕΙ το «Τοπικό – Ακαδημαϊκό – Πανελληνίως» Πανεπιστήμιο όπως σε ΟΛΕΣ τις άλλες για τις Ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας ΚΑΙ Πανελληνίως ως «Τμήμα – Περιφέρεια του ΟΛΟΥ της Ελλάδας στο ΚΕΝΤΡΟ Ελλάδας, της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας». Να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟ-Διοικητικά ΑΥΤΗ να Αξιολογεί ΤΙ επιδιώκει, ΤΙ την Συμφέρει ΤΟΠΙΚΑ και Πανελλήνια η ΙΔΙΑ ως ΑΥΤΟ-Διοίκηση σε ΟΛΟΥΣ τους Τομείς και ΟΧΙ ως «παράρτημα, αποκεφαλισμένη, στην Εκπαίδευση» με τα «κριτήρια άλλης Αυτοδιοίκησης».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ έχουν πλέον μόνο όσοι ήταν ή είναι εναντίον των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Πανεπιστημίων ΕΝΑ σε ΚΑΘΕ Περιφέρεια ΔΙΟΤΙ: Τα Περιφερειακά  Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει σε πολλούς τομείς ότι είναι ΙΣΑΞΙΑ ή και Πρωτεύσαντα έναντι των «ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ- Αθηνών-Θεσσαλονίκης», αλλοιώς θα είχαν «κλείσει ΟΛΑ» και το ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ σύστημα των Αθηνών θα διατηρούσε ΜΟΝΟ στην Αθήνα-Θεσ/νίκη Πανεπιστήμια ΧΩΡΙΣ Από-κέντρωση σε καμμία Περιφέρεια. ΠΕΤΥΧΑΝ, λοιπόν. Απέτυχαν μόνο όσοι εναντίον ΤΟΥΣ ήταν. Πρόβλημα έχουν και όσοι είναι μεν Υπέρ ΟΛΩΝ των... άλλων... «Περιφερειακών Πανεπιστημίων ΟΛΩΝ των Περιφερειών, να μην κλείσει κανένα σε καμμία άλλη Περιφέρεια» αλλά … πλην… μόνο … εκτός της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας Περιφέρειας στο ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας. Να υποστεί ΑΥΤΗ μόνο «παραρτηματικό Ευτελισμό της ΚΑΙ σε ΑΥΤΟ-Διοίκηση ΤΗΣ και σε ΑΥΤΟ-Διοικούμενο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας». ΑΥΤΟΙ έχουν πρόβλημα εάν και επί όσον θέλουν τη ΣΤΕΡΕΑ υποτιμημένη υποβαθμισμένη ζημιωμένη. ΜΟΝΗ, ΑΥΤΗ από όσα ωφελούνται όλες οι άλλες Περιφέρειες που σε καθεμιά το Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΤΗΣ έχει ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ και Τοπικά και Ακαδημαϊκά στο Πανελλήνιο. Αλλοιώς ας καταργηθούν ΟΛΑ πλην Αθηνών-Θες/νίκης ή επιτέλους ας ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ η ΣΤΕΡΕΑ ΙΣΟΤΙΜΑ-ΙΣΑΞΙΑ με την «ΙΔΙΑ συνταγή ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ και ΕΔΩ». Άλλωστε, με τα λάθη ή «εγκλήματα» εκπροσώπων έχουν διδαχθεί να ΜΗΝ επαναλάβουν, να διορθώσουν και να ΕΡΘΕΙ το καλύτερο.

Ποιος το ανέχεται ΚΑΙ από το… Κέντρο Αθηνών ΚΑΙ από την Από-Κέντρωση-Αυτοδιοίκηση ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας να συνεχίσει επί ΧΡΟΝΙΑ ο Ευτελισμός ΣΤΕΡΕΑΣ; Ποια συμφέροντα επιτέλους επιβάλουν στη ΣΤΕΡΕΑ τη ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ποιων ανικανότητες ή σκοπιμότητες σε βάρος ΟΛΩΝ;

Υπάρχει ΨΗΦΙΣΜΑ και με τεκμηριωμένη Εισήγηση κατατεθειμένη Μέλους Εκλογικού Σώματος-Εντολέως στα ΘΕΣΜΙΚΑ Όργανα Περιφέρειας  - Έδρας Στερεάς για την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ για την ΔΙΕΘΝΩΣ προβολή προοπτική και τεραστίων ποικίλων ΩΦΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Πανελληνίως με Ίδρυση Σχολής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού στο Κέντρο της Ελλάδας. Κέντρο ΚΑΙ των Θερμοπυλών ΚΑΙ των Αμφικτυονιών ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ της Αλαμάνας ΚΑΙ Γοργοποτάμου (ΚΑΙ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ορθοδοξίας Διδάκτορα ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ από ΕΔΩ) και ΡΙΖΑΣ Πολιτισμών όλων των συγχρόνων Κοινωνιών. Αλλά ΚΑΙ με την τεραστίου δια της Διπλωματίας δια της Παιδείας και Πολιτισμού ΡΟΛΟΥ της Ελλάδας στις σημερινές ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ στο ΙΔΙΟ Πανεπιστήμιο ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Πολιτισμού ΧΩΡΩΝ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Η Λεωφόρος Ειρήνης – Υπερασπιστών Της και Πολιτεύματος Ελευθερίας Λαών – Εθνών ΕΔΩ στο Κέντρο Ελλάδας ΠΡΟΣ τον Κόσμο με Πρέσβεις Νέους Φοιτητές ΕΔΩ: Σύμβολα Παγκοσμίως: Θερμοπύλες – Αμφικτυονίες – Γοργοπόταμος Αλαμάνα – ΕΔΡΑ ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας - Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελληνικού Πολιτισμού ΚΑΙ Πολιτισμών χωρών της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

Κυρίως ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ των «εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος μας Πολιτεύματος» επί σχεδόν ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ψήφισμα ΠΟΛΙΤΗ – ΕΝΤΟΛΕΑ και δημοσιευθέν και «νομίμως υποβληθέν» εις «χώρον θεσμικών οργάνων» αλλά ωσάν σε «χώρον μετεκλογικώς περιουσίας – απολύτου ιδιοκτησίας τους των εκλεγμένων» να μην έχει έστω .. «απαντηθεί» ή έστω «αξιολογηθεί». Έστω ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ το «εντός αντιπροσωπευτικού προσωπικό από ΕΔΩ» προς ΑΥΤΗ την κατεύθυνση αλλά να «σέρνεται» η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Περιφέρειας με ήσσονος προσπαθειών ενέργειες και μεγιστοποίησης ΖΗΜΙΩΝ στη ΣΤΕΡΕΑ από έλλειψη ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ προς την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ να ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ στη ΣΤΕΡΕΑ τα ΟΦΕΛΗ υλικά και άϋλα από ΑΥΤΟ-Διοικούμενο Πανεπιστήμιο στην ΑΥΤΟ-Διοίκηση ΣΤΕΡΕΑΣ». Ούτε ΕΔΡΑ άλλου Πανεπιστημίου υπάρχει στη Στερεά. Ούτε ΕΔΡΑ Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ. ΜΗΔΕΝ Αυτοδιοίκηση ΧΩΡΙΣ Ενέργειες αλλά με ΑΝΟΧΗ «εκπροσώπων ΜΑΣ» στον ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στην ΑΠΩΛΕΙΑ επί ΧΡΟΝΙΑ τεράστιων ωφελειών ΕΔΩ. Γιατί «παραρτήματα» άλλων και όχι με συνένωσή τους ΕΝΑ Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΔΩ;

Πράξη Φωτός Διεθνώς Ακτινοβολίας Ελληνισμού από τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα, με ΝΕΟΥΣ από ΟΛΟ τον κόσμο ΕΔΩ στη ΣΤΕΡΕΑ και στις Πατρίδες τους Πρέσβεις ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με το Πιστοποιητικό δια ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ: «Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας» σε όλες τις χώρες του Κόσμου! Χαμένα χρόνια ΟΧΙ κι’ άλλα!!!

Εάν «εκπρόσωπος ή όλοι μαζί εντός του αντιπροσωπευτικού Πολιτεύματος», ΔΕΝ ευρίσκεται να ΗΓΗΘΕΙ τότε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών ας το ΠΡΑΞΕΙ Εκείνος αφού άλλωστε έχει διακηρύξει ότι «έχει τα χρώματα της Φθιώτιδος» ΚΑΙ για την Επιστήμη με την εκ «ΘΕΟΥ της Ελλάδας ΜΑΣ», έμπνευσή ΤΟΥ. Αφού οι «εκ Λαού εκπρόσωποι χρωματίζονται με χρώματα ΑΛΛΗΣ Περιφέρειας λαμβάνοντας «ΨΗΦΟΥΣ χρώματος μιας … Κυριακής ψηφοδελτίων τους όμως της Φθιώτιδας – Λαμίας – Στερεάς». Προς «Γνώσιν» και ενδιαφερομένων και αδιαφορούντων. Φτωχότερη η ΣΤΕΡΕΑ και σε Εξουσία και σε Περιουσία και σε Παιδεία και πλουσιότερη από εδώ άλλη Περιφέρεια…. Ας επιστρέψει ΕΔΩ η Πηγή Πλούτου Πνευματικής και Οικονομικής Προόδου που ΑΞΙΖΕΙ στη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα. Όχι «κατώτερη», αλλά έστω... ΙΣΟΤΙΜΑ – ΙΣΑΞΙΑ ΟΛΩΝ των Περιφερειών στην ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, με την ίδια Βουλή, ίδια Κυβέρνηση, ίδια ΑΥΤΟ-Διοίκηση σε ίδιο Πολίτευμα ΟΛΩΝ. Κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ με Αποκατάσταση ΠΛΗΡΩΣ της ΑΥΤΟ-Διοίκησης ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε όλους τους ΤΟΜΕΙΣ.

Στο Κέντρο της Ελλάδας η ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα δια της Διπλωματίας ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Ελληνισμού – στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ και ΔΙΕΘΝΩΣ. Δεν το μπορούμε; Δεν το θέλουν ποίοι; ΕΝΤΟΛΕΙΣ εντός Πολιτεύματος ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ επιτέλους;

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη