Εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου-Λίμνης

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου μας με τη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων από όλο τον Δήμο με κύριο ζήτημα τις συνέπειες που είχε η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή μας και η οργάνωση του αγώνα μας μαζί με όλο το λαό της περιοχής για να διεκδικήσουμε όσα μας πήρε η πυρκαγιά.

Ο Αγροτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που στόχο έχει την διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης για να μπορέσουμε να ζήσουμε στον τόπο μας.

Σε αυτό τον αγώνα δίνουμε συνέχεια με τη μαζικοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου, την ενίσχυση του με νέες δυνάμεις ώστε να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Γενική Συνέλευση πήρε απόφαση να προχωρήσει σε εκλογές. Το Δ.Σ του Συλλόγου σε συνεδρίασή του αποφάσισε να πραγματοποιηθούν εκλογές από 18-24 Οκτώβρη, με την κάλπη να πηγαίνει σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα δίνουμε και μια ηχηρή απάντηση σε Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμο ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, ούτε βήμα πίσω από τον ενωτικό αγώνα μαζί με τους ρετσινάδες-δασεργάτες, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής.

Μόνο με τον ενωτικό ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

Με τα αιτήματα του ψηφίσματος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Στροφυλιάς προχωράμε και δυναμώνουμε τον Αγροτικό Σύλλογο, γινόμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί.

 

Διεκδικούμε:

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

Να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει σε εμάς και στα χωριά μας. Αποκατάσταση των υποδομών, οδικών αξόνων, αγροτικών δρόμων, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων (αντιδιαβρωτικά, αραίωση, αναδάσωση κλπ).

Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους για όσο χρόνο χρειαστεί.

Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποζημίωση στους ρετσινάδες για την φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση). 

Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Αναστολή όλων των ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους ενέργειας για ένα χρόνο. Καμία ρύθμιση να μη χαθεί. Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Απαλλαγή πληρωμών για το 2021 και για το 2022 του ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, Ύδρευση, Τηλεφωνία, Δημοτικά Τέλη.

Απαλλαγή φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του ΦΠΑ και του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη.

Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και οικιακής θέρμανσης.

Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλους τους φυσικούς κινδύνους: πυρκαγιές, πλημμύρες σεισμούς, με έργα στο ύψος των αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Παράλληλα στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό σε Πυροσβεστική, Δασαρχεία για να μην έχουμε ξανά τα ίδια.

Στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, των Σχολείων και Προνοιακών δομών.

 

Με απόφαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση το Σάββατο 16 Οκτώβρη για συζήτηση των προβλημάτων και την καλύτερη οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκλογών 18-24 Οκτώβρη στα χωριά :

 

18/10 Κήρινθος 5-7

18/10 Μετόχι 7:15-8:30

19/10 Στροφυλιά 5-7

20/10 Κεχριές 5-7

21/10 Αγιάννα 5-7

22/10 Ροβιές 5-7

23/10 Κερασιά 5-7

24/10  Λίμνη 5-6:30

24/10 Κουρκουλοί 7-8

  

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη