Κοροναϊός – Επείγουσα έγκριση για το πρώτο αντιικό χάπι ζητά η Merck στις ΗΠΑ


Αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση θεραπείας κατά της ήπιας και μέτριας Covid-19 υπέβαλε η αμερικανική Merck στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Εφόσον εγκριθεί, το χάπι θα ήταν η πρώτη αντι-ιική θεραπεία κατά του κοροναϊού που λαμβάνεται από το στόμα αντί ενδοφλέβια.

Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η εταρεία, το φάρμακο, με την ονομασία μολνουπιραβίρη, μειώνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.

Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων, η Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών διακόπηκε πρόωρα με σύσταση ανεξάρτητων επιθεωρητών, καθώς οι μισοί εθελοντές λάμβαναν placebo αντί το πραγματικό χάπι.

Η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics με την οποία συνεργάστηκε για το χάπι, αναμένεται να υποβάλουν αίτημα έγκρισης και στην Ευρώπη.

Αντίστοιχες θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα αναπτύσσουν μεταξύ άλλων η Pfizer και η Roche, ωστόσο η Merk προηγείται στις κλινικές μελέτες.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη