ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Υλικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες μεσαίες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (Θα χρειαστείτε 12 γαρίδες)
- 4 ψιλοκομμένες ντομάτες (ώριμες)
- Ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 60 ml. (1/4 φλ.) ούζο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 200-250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη θρυμματισμένη φέτα, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.
Καλή απόλαυση!
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας τη γνώμη σας
Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.