Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας: Εκδημία του Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου

 


Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Κληρικού Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου.

          Ο μακαριστός π. Ηλίας Χριστόπουλος γεννήθηκε το έτος 1954 από ευσεβείς γονείς τον Δημήτριο και την Δήμητρα σε χωριό της Κυπαρισσίας Πελοποννήσου.

          Ενυμφέυθη με την Βασιλική Τριανταφύλλου με την οποία δημιούργησαν με ευλογημένη πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά, τα οποία τους χάρισαν τέσσερα εγγόνια.

          Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου το έτος 1991 και ετοποθετήθη στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου Καστανιάς Υπάτης.

          Μέχρι και το έτος 2009 διακονούσε επί πολλά χρόνια την Ενορία   Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού Ροδωνιά Υπάτης, ενώ υποχρεώθηκε σε πρόωρη αφυπηρέτηση λόγω χρονίων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

          Παρά ταύτα, και μετά την αφυπηρέτησή του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του διακονούσε μετά αγάπης Ιερά Θυσιαστήρια, όπου υπήρχε ανάγκη.

          Στις 4 Οκτωβρίου του έτους 2020, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ζηλευτού Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετίμησε τον π. Ηλία με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως επιδεικνύοντας εμπράκτως την τιμή και τον σεβασμό της Ιεράς Μητροπόλεως προς το πρόσωπο του. 

          Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Λαδικούς Υπάτης αύριο Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στις 12:00 μ.μ.

          Λόγω της επιβεβλημένης απουσίας του Σεβασμιωτάτου στην ιδιαιτέρα του πατρίδα για την Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου της Καστοριάς, Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος θα εκπροσωπηθεί  καταλλήλως. Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη