Φεστιβάλ Οίτης 2022: Συναυλία Zanel & Le Ballon Rouge - Τετάρτη 22 Ιουνίου - Τόπος Τεχνών "Χώρα"

 

 

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ZANEL & LE BALLON ROUGE
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου υποδεχόμαστε στο 16ο Φεστιβάλ Οίτης, στον Τόπο Τεχνών "Χώρα", στα Λελέικα Υπάτης, τη Zanel & τους Le Ballon Rouge (Σπύρος Τσιλοφύτης, Γιώργος Γκλάβας, Γιάννης Συγγούνης) που θα μας ψυχαγωγήσουν με  ελληνικό Neo-Retro στυλ σε ρυθμούς swing, bossanova, bolero, ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Ζανέλ, έχει μια υπέροχη, βελούδινη φωνή που μας ταξιδεύει μαγικά στην Παλιά Αθήνα​ του ’50 και του ’60.

Η Ζανέλ, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Αποφοίτησε από την Σχολή Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και γενικότερα όπου υπάρχει καλλιτεχνική δραστηριότητα. Οι εμφανίσεις της έχουν ως θεματολογία το ελαφρό τραγούδι της δεκαετίας του ’50 & του ’60.

Η Ζανέλ τραγουδά τις αξέχαστες αυτές δεκαετίες με μελωδίες των Μουζάκη, Πλέσσα, Χιώτη κ.α με απίστευτο ταμπεραμέντο και μπρίο.

Παράλληλα δραστηριοποιείται και δισκογραφικά με επιτυχία. Η Λαίδη και ο Αλήτης, Μία φορά Αγαπάμε, Μη μου πεις τίποτα κ.α είναι μερικά από τα τραγούδια της δισκογραφικής της δραστηριότητας που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία της στην δισκογραφία.

Σε αυτήν την εμφάνιση, συνεργάζεται με το  Jazz τρίο “Le Ballon Rouge” αναβιώνοντας την όμορφη Retro εποχή της ελληνικής και της διεθνούς δισκογραφίας σε ρυθμούς swing, waltz, Bolero, Bossanova, Rhumba κ.α.

Οι Le Ballon rouge είναι ένα gypsy jazz σχήμα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2016. Το όνομα τους, δανεισμένο από μια παλιά Γαλλική ταινία – ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα.

Ο Γιώργος Γκλάβας και ο Σπύρος Τσιλοφύτης έχουν μια κοινή αγάπη για την Manouche ή Gypsy Jazz μουσική. Επίσης, έχουν μια πολύχρονη παρουσία στην ελληνική gypsy jazz σκηνή, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ (Djangofest Αθήνα, Φεστιβάλ Οίτης, Μονή Πάου κλπ.) To ντουέτο ήρθε να συμπληρώσει ο μπασίστας Γιάννης  Συγγούνης και το trio ολοκληρώθηκε.

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει: Jazz standards, Gypsy swing, σε στυλ Django Reinhardt αλλά και Latin classics σε ρυθμούς: Bossa, Bolero, Rhumba κλπ. Ελληνικό και Διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Σπύρος Τσιλοφύτης: Κιθάρα gypsy

Γιώργος Γκλάβας: Κιθάρα jazz, φωνή

Γιάννης Συγγούνης:  Κοντραμπάσσο

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 5 €

 

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά στα: 22310 51075 & 22310 43333

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Οίτης στο:  www.xwra.gr

Info:
Συναυλία Zanel & Le Ballon Rouge

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης: 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075
 
e-mailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

 

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη