Ήμασταν στην πρώτη γραμμή δεκαοχτώ μήνες . Δεν βλάψαμε κανέναν!

 


Ήμασταν στην πρώτη γραμμή δεκαοχτώ μήνες .

Δεν βλάψαμε κανέναν! 

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους έξω από το Υπουργείο Υγείας ο κος Δ. Ευθυμιάδης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ,  Καρδιολόγος, Γιατρός Επείγουσας αεροπορικής Ιατρικής, τέως εθνικός εκπρόσωπος στον ΠΟΥ, τέως υπεύθυνος του γραφείου αεροκομιδών Αθηνών, το συνεργείο γνωστού τηλεοπτικού καναλιού που εμφανίστηκε για να καλύψει τη συγκέντρωση των υγειονομικών που βρίσκονται επτά μήνες τώρα σε αναστολή.

Το απόγευμα της 4ης Μαρτίου πλήθος υγειονομικών και απλών πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας. Το αίτημα που  απηύθυναν  οι παρευρισκόμενοι στην ηγεσία του Υπουργείου  ήταν  ένα : τήρηση του Κώδικα της Νυρεμβέργης, του Συντάγματος και της  Συνθήκης του Οβιέδο και επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή στις εργασίες τους. 

Μαζί τους  βρέθηκε και ομάδα συναδέλφων τους από την Πάτρα που ήρθαν, για να ενώσουν τη φωνή τους στη διαμαρτυρία. Αργά το απόγευμα έλαβε χώρα και ένα δρώμενο στο οποίο οι υγειονομικοί κρατούσαν κηδειόχαρτα με τα οποία δήλωναν την επικείμενη κηδεία του Ε.Σ.Υ που αποδυναμώνεται μέρα με την ημέρα.   

Από την 1η Σεπτεμβρίου ένας μεγάλος αριθμός υγειονομικών (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, διασώστες, διοικητικοί) έχουν καταδικαστεί σε πείνα. Το έγκλημα που έκαναν; Δεν συναίνεσαν να εμβολιαστούν. Δεν συναίνεσαν να «υποχρεωθούν» σε μία ιατρική πράξη με την οποία δε συμφωνούν. 

Πώς βιοπορίζονται μέχρι τώρα; Η απάντηση είναι απλή. Με τη στήριξη των απλών πολιτών που βλέπουν τον αγώνα τους και κατανοούν τη στάση τους. Με τη στήριξη όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς Ελευθερία. Με τη στήριξη όσων γνωρίζουν ότι η Ιατρική είναι πρωτίστως ηθική. Άλλωστε ο όρκος του Ιπποκράτη διδάσκει πρωτίστως τον σεβασμό προς τον ασθενή και γενικότερα προς τον Άνθρωπο. 

Η στάση τους είναι δεδομένη.

Δεν υποχωρούν, αν δε δικαιωθούν.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη