Συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς με τη Γ. Γραμματέα και Αντιδημάρχους του Δήμου Λαμιέων Συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με τη Γενική Γραμματέα και Αντιδημάρχους του Δήμου Λαμιέων για εκπαιδευτικά θέματα

Μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαμίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων κ. Ζωβοΐλη Αναστασία, η ειδική σύμβουλος κ. Ελένη Μακρή, οι Αντιδήμαρχοι: Σχεδιασμού - Οργάνωσης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ποντίκας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης,   Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων  κ. Ειρήνη Σόλια και εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση συζητήθηκαν:

- Θέματα σχολικής στέγης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα: η ανέγερση ενός πολυδύναμου Νηπιαγωγείου, η προτεραιοποίηση έργων επισκευής και η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτηρίων 

- Ο συντονισμός ενεργειών για τη λειτουργία του υπό σύσταση Κέντρου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο υπάρχον κτήριο του Γυμνασίου – ΓΕΛ Υπάτης. 

- Ενημέρωση για την επικείμενη λειτουργία των 4ου Γυμνασίου και  4ου ΓΕΛ Λαμίας ως Πειραματικά από το σχολικό έτος 2024-25 και εφεξής, σύμφωνα με τον ορισμό τους από το Υπουργείο Παιδείας.

- Η δυνατότητα συνεργασίας για τη  λειτουργία  Σχολής Γονέων

- Ενημέρωση για την πορεία διοργάνωσης του 20ου Συνεδρίου Φυσικών Επιστημών που θα διεξαχθεί στη Λαμία, στις 8-10 Μαρτίου

Η συζήτηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική θέτοντας τις βάσεις για μία αγαστή συνεργασία, με τις εκπαιδευτικές ανάγκες σε προτεραιότητα για την εξασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαμιέων.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη