Ένας καρχαρίας «εμφανίστηκε» στην αγορά της Καλλιθέας!

Ένας καρχαρίας «εμφανίστηκε» στην αγορά της Καλλιθέας!

Ένας τεράστιος γαλέος «εμφανίστηκε» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην αγορά της Καλλιθέας (φωτό)! Το υπερμέγεθες καρχαριοειδές, που αλιεύθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων, ζυγίζει πάνω από 170 κιλά και το μέγεθός του ξεπερνά τα δύο μέτρα!
Οι ψαράδες στα δίχτυα των οποίων εγκλωβίστηκε, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν έναν γαλέο τέτοιου μεγέθους, παρότι είναι σύνηθες να αλιεύονται στην περιοχή μεγάλα καρχαριοειδή!
Ο τεράστιος γαλέος, που τράβηξε τα βλέμματα και την περιέργεια όλων των περαστικών στην αγορά της Καλλιθέας, διατίθεται στην «Ψαραγορά Ζήρου» στην κεντρική αγορά της Καλλιθέας, στην οδό Γρυπάρη.
Ο Γαλέος (επιστημονική ονομασία Galeorhinus galeus, «Γαλεόρρινος ο γαλέος») είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια Τριακίδες (triakidae). Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται γενικά από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.
Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στη κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ΄ το δεύτερο το πτερύγιο της ουράς του που καταλήγει σαν πρύμνη πλοίου κάθετη.
Ζει στο βυθό κοντά στις στεριές και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά ζωντανά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό.
Στο Αιγαίο υπάρχουν πολλοί που ψαρεύονται με χοντρά παραγάδια και δίκτυα. Το κρέας του γδαρμένο είναι άσπρο και αρκετά νόστιμο. Η αλιεία του γαλέου στις ελληνικές θάλασσες, από στατιστική άποψη, παρακολουθείται.

© LamiaTimes.gr













Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη