Εορτασμός της επετείου της 7ης Μαρτίου 1878, στον Παλαμά Δομοκού

Στον ιστορικό χώρο του Αγίου Αθανασίου Παλαμά – Δομοκού – Φθιώτιδας, κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις και αποτίεται Φόρος Τιμής στη μνήμη των πεσόντων κατά την Επαναστατική Εξέγερση της 7ης Μαρτίου 1878, με την Ύψωση της Σημαίας της Επαναστάσεως από τους μαχητές του τόπου. Είναι μια επέτειος που καθιερώθηκε ως δημόσια τοπική εορτή στην επαρχία Δομοκού – Φθιώτιδας με το Π.Δ.

Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Δήμο Δομοκού, για τον εορτασμό της επετείου της 7ης Μαρτίου 1878, στην τοπική κοινότητα Παλαμά. Με το φετινό πρόγραμμα ο Δήμος Δομοκού επιχειρεί να αναδείξει την ξεχωριστή σημασία που είχε για τον τόπο μας η 7η Μαρτίου 1878, πιστεύοντας ότι ο εορτασμός αυτός θα αποτελέσει για όλους μας ένα συνδετικό κρίκο με το παρελθόν, που μας κληροδότησε την αξία του ιδανικού της ελευθερίας. 

Το LamiaTimes.gr θα παρουσιάσει σύντομα εκτενή αναφορά στα σημαντικότατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή εκείνη και στη σημασία τους για την απελευθέρωση της περιοχής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης:




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη