«Ομιχλώδες» (;) το εκλογικό τοπίο στο Δήμο Δομοκού

«Ομιχλώδες» (;) το εκλογικό τοπίο στο Δήμο Δομοκού
editorial
Λίγες μέρες απομένουν ακόμη ως την τελική κατάρτιση και κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και στο Δήμο Δομοκού δεν έχει ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο, θυμίζοντας λίγο από τη… «μούτα» (ομίχλη) του Δομοκού!

Οι υποψηφιότητες

Οι μοναδικές ως σήμερα σίγουρες υποψηφιότητες είναι εκείνη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλιώτιδας και σημερινού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη  Τζιαχρήστα και του υποψήφιου, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το Κ.Κ.Ε., Χρήστου Νιάνιου, συνταξιούχου καθηγητή φιλόλογου, πρώην Διευθυντή του Λυκείου Δομοκού.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας του σημερινού Δημάρχου Στέλιου Σύρου τηρείται «σιγή ασυρμάτου», παρ’ όλα αυτά υπάρχουν οι γνωστές και εκπεφρασμένες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από το σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Λιόλιο αλλά και την πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Βάγια Τολιοπούλου, χωρίς ωστόσο να έχουν αυτές καταλήξει επίσημα.
Ακούστηκαν και ακούγονται ακόμη διάφορα ονόματα στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες, όπως εκείνο του πρώην Δημάρχου Ξυνιάδος Γιώργου Κοντονάσιου δασκάλου από την Ομβριακή, του κ. Πουτουρούδη από τις Καρυές Δομοκού, του παλαιού κοινοτάρχη και υποψηφίου δημάρχου Ξυνιάδας Μίλτου Κόκκινου, εκπαιδευτικού, του επιχειρηματία και αγροτοσυνδικαλιστή Βάιου Γκανή από τη Βαρδαλή Δομοκού, του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Δομοκού Χαράλαμπου Βασιλόπουλου από το Δομοκό. Ακούστηκε επίσης το όνομα του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη από τη Νέα Μάκριση και πρόσφατα το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θωμά Στάικου  από το Πουρνάρι Δομοκού. Ο τελευταίος δήλωσε σε ραδιοσταθμό της Λαμίας πως «σκέπτεται πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο εφόσον δεν προχωρήσει τελικά η υποψηφιότητα της κ. Τολιοπούλου.

Η θέση του Δημότη Δομοκού
Καλός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης, ο οποίος μαθαίνει για τα τεκταινόμενα του οικείου Δήμου, αναζητά πάντα την αλήθεια με δική του ευθύνη, δεν ακούει μόνο εκείνα που θέλουν οι άλλοι να γνωρίζει και κρίνει τελικά κατά βούληση.
Εξάλλου, τι πιο φανερό και σίγουρο από την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος, ζώντας σ’ ένα τόπο με τα θετικά και τ’ αρνητικά του, με τα καθημερινά προβλήματα που και ο ίδιος αντιμετωπίζει, από την έλλειψη νερού, την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής, την έλλειψη κοινωνικών πόρων και ουσιαστικών παροχών και μύρια όσα ακόμη πιθανόν να τον απασχολούν.
Πέρα από το γράμμα του νόμου, η ενασχόληση γενικώς με τα κοινά, είναι η εθελοντική προσφορά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα τόπο και τους ανθρώπους του.
Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, όπου και όπως ο καθένας θέλει και μπορεί, πρέπει να έχουμε πλήρως ανεπτυγμένο το περί δικαίου αίσθημα και να γνωρίζουμε πως κύριο μέλημα και αποστολή μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπό μας, που μας εξέλεξε για να τον «υπηρετούμε» κι όχι να τον καταδυναστεύουμε, για τη δική μας προβολή και συμφέρον.
Από την άλλη ο πολίτης είναι ο μόνος τελικώς υπεύθυνος και υπόλογος και «απολαμβάνει» τα αποτελέσματα της επιλογής του, όποια κι αν είναι αυτά…

Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε όλοι μας με σύνεση και περίσκεψη, τώρα που οι κομματικές ταμπέλες ανήκουν σ’ άλλες εποχές κι όσοι τις χρησιμοποιούν το κάνουν για ίδιον όφελος, τους άριστους και όχι τους αρεστούς, συγγενείς, φίλους, χωριανούς κλπ, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου που, εν κατακλείδι, είναι και δικό μας.

Πως όμως θα γίνει αυτό όταν δεν γνωρίζουμε τους υποψηφίους και τα προγράμματά τους, το όραμα και τις επιδιώξεις τους για τον τόπο μας;

Μέσα από τις σελίδες μας λοιπόν θα θέσουμε, ως Δημότες Δομοκού και πριν τις εκλογές του Μαΐου, μια σειρά από ερωτήματα και ζητήματα που αφορούν το Δήμο Δομοκού και θα ζητήσουμε απ’ όλους τους υποψηφίους, Δημάρχους και Συμβούλους, να πάρουν άμεση και σαφή θέση σ’ αυτά. Εμείς θα μιλήσουμε στην κάλπη.

«Οψόμεθα εις Φιλίππους!»

Για το LamiaTimes.gr
Δημήτρης Β. Καρέλης
Δημότης Δομοκού

(Υ.Γ.: Δεν θα είμαι υποψήφιος!)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη