Νύχτα γεμάτη μαγικές μουσικές στο Κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού

Νύχτα γεμάτη μαγικές μουσικές στο Κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας
Εντυπωσίασε ακόμα μια φορά η «Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου», στη συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στην Αρχαία Ακρόπολη της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Νύχτα γεμάτη μαγικές μουσικές στο Κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας, που ήταν για μια ακόμη φορά γεμάτο κόσμο, διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας, την Τετάρτη το βράδυ στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού, σε συνεργασία με την ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τίτλο «Τραγούδια που αγαπήσαμε». Απίστευτη αισθητική απόλαυση, σε μια ανεπανάληπτη βραδιά με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Φιλιώς Σέρβου, Όλγας Ζορμπά, υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή και το εξαιρετικό μουσικό σύνολο των παιδιών της Ορχήστρας Νέων Δίου Πιερίας. Έκπληξη της βραδιάς δύο εξαιρετικές ερμηνείες από την Ελληνίδα soprano Χαρά Καλατζίδου και την τουρκάλα τραγουδοποιό και πανεπιστημιακό, Μεχτάπ Ντεμίρ.
Στην συναυλία παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου και κ. Βασίλης Κυριακάκης, ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου Φαρσάλων κ.  Αριστομένης Καραχάλιος  και τοπικοί αυτόδιοικητικοί με «ηχηρές» όμως απουσίες από την πλευρά του Δήμου Δομοκού, απερχόμενους και νεοεκλεγέντες…
Στην αρχή της εκδήλωση τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι εταιρείες «Άκτωρ», «Δ. Νομικός», «Λιπάσματα YARA» και το σούπερ μάρκετ «Γιαντσίδης – Νέο Μοναστήρι», που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση.
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση.
 
Ευελπιστούμε στην περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου της Αρχαίας Ακρόπολης της Πρόερνας, για την τουριστική και όχι μόνο, προβολή της περιοχής μας.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, είναι ένα από τα τμήματα που ανήκουν σήμερα στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην δήμο Δίου, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου. Αποτελείται από 50 και πλέον νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.
Η Ορχήστρα Νέων Δίου, παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών και μουσικών αφιερωμάτων με επώνυμους καλλιτέχνες, όπως τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Αντώνη Ρέμο, το Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Μελίνα Ασλανίδου, το Νίκο Ζιώγαλα, τη Σοφία Παπάζογλου, την Ξανθίππη Καραθανάση, τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο, τον διεθνούς φήμης τραγουδοποιό Ντέμη Ρούσσο, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην κρατική τηλεόραση, στο μουσείο της Ακρόπολης και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Στουτγάρδη Γερμανίας, Αρχαία Έφεσο Τουρκίας, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Δημήτρης Β. Καρέλης











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη